Prima pagină » Turism » Info Turism » Ce înseamnă când visezi că ai căzut în gol? Interpretarea celui mai înfricoşător vis

Ce înseamnă când visezi că ai căzut în gol? Interpretarea celui mai înfricoşător vis

25 sept. 2020, 15:04,
BZI.ro, în Turism

Câţi dintre noi nu şi-au pus măcar o dată întrebarea ce înseamnă când visezi că ai căzut în gol? Ei bine, nu eşti nici prima şi nici ultima persoană care visează că pică în gol. De cele mai multe ori te trezeşti instant şi te întrebi ce s-a întâmplat. Specialiştii în descifrarea viselor ne spun că de cele mai multe ori acest vis înfricoşător arată faptul că treci printr-o perioadă dificilă sau că anticipezi numeroase greutăţi în viitor.

Unul dintre cele mai comune vise pe care le au oamenii este cel în care cad în gol. De fapt, aproximativ 70% dintre oameni sunt supuşi acestui fenomen. Nimeni nu ştie cu adevărat de ce se întâmplă asta cu siguranţă. La nivel interpretativ acest vis ne arată perioadele dificile cu care ne confruntăm iar din punct de vedere medical specialiştii spun că sănătatea noastră poate fi afectată.

Ce înseamnă când visezi că ai căzut în gol

De obicei, visele variază de la persoana la persoană, însă unele dintre ele sunt universale, iar semnificaţia lor ni se potriveşte tuturor. În general, visele ne ajută să facem faţă mai uşor stresului, au demonstrat cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley. Dincolo de această “terapie nocturnă”, visele fac lumina în gândurile şi temerile noastre ascunse.

De regulă, căderea în gol este un vis din care te trezeşti transpirat şi speriat, în momentul în care simţi că te loveşti de pământ. Dacă ai trăit o astfel de situaţie în care noaptea ai visat că o să cazi în gol sau că zbori, atunci acest lucru arată despre tine faptul că treci printr-o perioadă extrem de dificilă sau că anticipezi numeroase greutăţi în viitor.

Experţii în somn şi interpreţii în vise ne arată faptul că acest vis înfricoşător în care cazi în gol apare din cauza energiilor negative acumulate, astfel somnul tău va fi de asemenea unul agitat.

Pentru majoritatea dintre noi acest vis este un motiv de îngrijorare pentru că s-a împământenit ideea că am putea muri în somn dacă creierul este convins că ceea ce se întâmplă este real. Însă nu ar trebui să te sperii, deoarece nu este dovedit acest lucru. Contrar opiniei populare care susţine această teorie, creierul nostru este capabil să recunoască visul şi să ne trezească atunci când este nevoie.

Atunci când visezi că pici în gol mai poate însemna faptul că eşti complesit de griji şi de stres, deci nu ar strica să o iei mai moale sau să începi să priveşti lucrurile într-un mod mai pozitiv. Altfel, sănătatea ta ar putea fi puternic afectată.

Interpreţii în descifrarea viselor mai spun că atunci când visezi că pici în gol poate însemna teamă, frică de a pierde controlul, pierderea identităţii, frică de eşec. Confruntarea cu aceste temeri sau griji se ascunde în interiorul nostru. Mai poate însemna lipsa de încredere sau inconştientă.

Există şi o altă interpretare pentru acest vis. În viziunea lui Freud, căderea în gol semnifică o dorinţă sexuală foarte puternică în faţa căreia cedăm în cele din urmă.

Filozoful susţinea că persoanele care au astfel de vise sunt probabil atrase de cineva din preajma lor şi nu îşi dau seama ori nu au identificat cu exactitate acest lucru.

Visele în care cădem pot apărea atunci când se produce trecerea de la un stadiu al somnului la altul. Există şi o explicaţie psihologică a acestora, legată de asocierea lor unor experienţe de viaţă precum schimbările bruşte, pierderea unor persoane apropiate sau diverse traume

Alte interpretări a căderii în gol într-un vis

Dacă până acum am arătat semnificaţiile negative ale acestui vis înfricoşător, mai jos o să aflăm că acest vis are şi conotaţii pozitive.

Dacă în timpul căderii ai avut o senzaţie plăcută, nu de teamă, înseamnă că te simţi eliberat de o povară în viaţa de zi cu zi.

De asemenea semnificaţia pozitivă a acestui vis arată faptul că eşti capabil să îţi asumi riscuri, să nu-ţi fie frică de boala şi de moarte într-un mod paralizant. Acest vis poate sugera depăşirea propriilor limite, concepte său a experienţei prezente.

Semnificaţia visului CĂDERE în general

grijă, întristare, pierzi în dragoste şi bani, nenorocire;
– alunecând in- ceva daune;
– altuia în capcana- eşti victima a abuzurilor şi nedreptăţii;
– de pe copac- adversitate;
– de zapada- câştiguri neaşteptate;
– din pat- sensibilitate excesivă;
– în capcana- situaţie dificilă;
– în ceva neplacut- noi perspective la serviciu;
– ne trezim din- pericol mare, sănătate grav ameninţată;
– pe trepte- eşec financiar;
– pe un loc de gunoi- neseriozitate, deziluzii;
– pe un razboi- împotriva ta se ţes intrigi şi comploturi;
-rostogolindu-se- petrecere periculoasă;
– suntem in-pericol diminuat, recuperarea pierderii;
– un schior- perspective bune financiare;
– văzând cum- ruşine, dispreţ;
– văzând pe altul- defăimare, jenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *