A visa la propria ta moarte poate fi o experiență tulburătoare, fapt pentru care te poți întreba ce înseamnă când visezi că mori. Experții spun că în timpul unui astfel de vis, corpul trece prin mai multe stări și poate cauza probleme grave de sănătate.
Uneori, visele ne rămân vii în minte, chiar și după ce ne trezim. De aceea, multe persoane încearcă să le deslușească sensul, interpretându-le în funcție de anumite elemente „cheie”. Dacă visezi că mori, înseamnă că treci printr-o perioadă de tranziție sau o schimbare în viața reală.
Ce înseamnă când visezi că mori
A visa la propria ta moarte nu este neapărat o premoniție sau un semn că vei întâlni o moarte prematură. De fapt, dacă mori într-un vis, este adesea un semn pozitiv că urmează schimbări și noi începuturi. Așadar, dacă în viața ta au loc multe schimbări pe toate planurile, evoluție, atunci s-ar putea să ai mai multe șanse să visezi că mori, în diferite moduri. În vise, moartea reprezintă în mod simbolic faza de tranziție dintre două capitole majore ale vieții cuiva.
Dacă visezi că ești bolnav și că vei muri în curând, acest aspect semnifică că se pun presiuni asupra ta, pentru a face schimbări importante în viața personală. Specialiștii au explicat și de ce unele persoane se trezesc speriate sau supărate după ce au un coșmar.
Motiv pentru care experiențele din vis se înregistrează în corp și în creier aproape la fel ca cele rele. Tensiunea sanguină și bătăile inimii se pot înteți, la fel ca într-o situație stresantă reală, ajutând la înregistrarea acestor experiențe emoționale ale visului.
Cu toate acestea, astfel de vise mai pot semnifica și faptul că în mod subconștient încerci să te împaci cu o anumită situație sau cu gânduri care pur și simplu nu-ți mai dau pace. Ar putea însemna că ai trecut deja printr-o transformare majoră, dar nu ești complet împăcat cu situația.
Acest vis poate fi un semn că ar trebui să începi să încerci să-ți înfrunți în mod conștient trecutul și să începi să te gândești la viitor. În momentul în care ai acest vis, s-ar putea să treci printr-o schimbare majoră în viață sau un punct de cotitură, cum ar fi schimbarea locului de muncă sau mutarea într-un oraș nou.
Coșmarurile frecvente pot crește riscul de atac de cord
Cercetătorii avertizează că somnul frecventat de coșmaruri poate fi un factor indirect al problemelor de sănătate severe, inclusiv atacuri de cord, tulburări metabolice și chiar creșterea riscului de depresie sau suicid, în special în rândul celor care suferă de stres post-traumatic (PTSD).
Pentru majoritatea persoanelor, pierderea unor ore bun de somn din când în când nu reprezintă o problemă prea mare. Însă petnru 2-6% din populație, care suferă de coșmaruri frecvente, acele ore pierdute de somn se pot auna rapid și pot cauza probleme de sănătate.
Impactul negativ asupra sănătății crește riscul de obezitate, diabet de tip 2, hipertensiune arterială și accidente vasculare cerebrale. Studiile au arătat că persoanele care suferă de coșmaruri grave au de două ori mai multe șanse să dezvolte probleme cardiace.
Stresul general de coșmaruri poate declanșa un cerc vicios, în care frica de a dormi provoacă mai multe coșmaruri, ceea ce, la rândul său, duce la un stres suplimentar. Acest ciclu poate duce la complicații de sănătate pe termen lung. Prin urmare, e important să știi ce înseamnă când visezi că mori și să nu iei acest vis ca fiind un coșmar.