Boli si tratamente

Ce inseamna daca iti vine menstruatia mai devreme?

Publicat: 01 mart. 2021
Dacă stresul interferează cu menstruația, poate fi util să practicați tehnici de relaxare
Dacă stresul interferează cu menstruația, poate fi util să practicați tehnici de relaxare

În mod normal, aveți cicluri destul de regulate și dintr-o dată menstruația începe cu câteva zile mai devreme? Acest lucru vă poate îngrijora! Din fericire, este în regulă. Iată posibilele cauze ale menstruatiilor timpurii sau neregulate!

Ce inseamna daca iti vine menstruatia mai devreme?

Pot exista mai multe cauze ale menstruației dumneavoastră timpurii: biologice, psihologice sau legate de contracepție.

Cauze biologice

Prima menstruatie este adesea neregulată. Sunt, de asemenea, perioade menstruale mai scurte și mai lungi. Nu vă faceți griji: după 1 sau 2 ani, ciclurile se vor stabiliza în mod natural. Când se apropie menopauza, ciclurile devin uneori neregulate, cu perioade foarte timpurii, de 10 sau 15 zile, de exemplu, alternând cu cicluri foarte lungi.

Bine de știut: menstruația venita devreme nu înseamnă că sunteți gravidă. Cu toate acestea, este posibil să aveți sângerări asemănătoare unei perioade la începutul unei sarcini, așa-numita perioadă de „ziua de naștere”. Dacă aveți menstruația devreme și aveți dureri bruște, violente de stomac, ar putea fi o sarcină ectopică. Este o urgență medicală.

Stresul poate declanșa menstruația?

Ciclul feminin este foarte sensibil la schimbările de dispoziție. Dacă aveți probleme de familie sau de muncă, este posibil să aveți o perioadă menstruala care începe mai devreme, cu 4 zile sau chiar cu 7 zile înainte de data normală. Este tranzitorie și nu este gravă.

Contracepția modifica menstruatia

Contracepția modifica menstruatia, deoarece pilula blochează ovulația. Aceste „perioade” pot apărea puțin mai devreme dacă uitați să luați pastila.

Este posibil să aveți sângerări în timpul ciclului care vă face să vă gândiți la o menstruatie care a venit prea devreme. Uneori, acestea pot fi sangerari închise la culoare. Acesta este un efect secundar comun al pilulei, în special pastilele micro progestative, datorită unui ușor dezechilibru hormonal: aceasta se numește spotting. Spre deosebire de pilulă, DIU de cupru poate provoca o menstruatie mai grea. Când sunt cu adevărat excesive, se numește perioadă de sângerare.

Cum se tratează menstruatiile neregulate?

De multe ori nu are nimic de-a face cu o boală. De fapt, unele femei au perioade neregulate toată viața. Dar solicitați sfatul medicului dacă aveți menstruația foarte apropiată, mai mică de 21 de zile, menstruația prea lungă sau dacă nu aveți deloc menstruație.

Nu ezitați să consultați un ginecolog dacă aveți perioade prea apropiate sau neregulate și dureroase.

Luptați împotriva stresului

Dacă stresul interferează cu menstruația, poate fi util să practicați tehnici de relaxare, cum ar fi terapia de relaxare sau yoga.

Cum obțin menstruația în avans?

Ar fi util să știți cum să vă obțineți menstruația în avans, înainte de a pleca într-o călătorie, de exemplu. Din păcate, nu putem acționa în funcție de frecvența menstuatiei.

Pe de altă parte, dacă luați pilula, vă puteți suprima menstruația. Pentru a face acest lucru, la sfârșitul pachetului de 21 de zile, începeți fără să așteptați un pachet nou. Dacă aveți un pachet de 28 de zile, nu luați comprimatele placebo.

Adauga un comentariu