Bzi.ro

De ce este sangele maroniu la menstruatie

Publicat: 16 dec. 2014

In marea majoritate a cazurilor, o sangerare de culoare maronie in timpul menstruatiei este pur si simplu sange care capata aceasta culoare deoarece este eliminat de organism. Sangerarile de aceasta culoare apar de obicei la inceputul sau la sfarsitul perioadei de menstruatie. Sangerarile maronii repetate pot aparea in mod natural si in timpul stadiului de ovulatie dar totodata aceste sangerari maronii mai pot sa semnifice si o sarcini, lucru care este putin probabil. Femeile care folosesc pilule contraceptive pot avea sangerari maro in timpul menstruatiei, la scurt timp dupa administrarea de pilule sau la scurt timp dupa ce a fost oprita acesta administrare. In alte cazuri, sangerarea Cauzele sangerarilor maronii la menstruatiemaro, mai ales daca este insotita de durere, balonare sau alte simptome, poate semnala aparitia unui polip, eroziune de col uterin sau conditii similare.

Menstruatie in timpul sarcinii? Cand ti se poate intampla

Sfatul ginecologului: Cat de mult trebuie sa sangerezi la menstruatie?

Sangele maro in timpul menstruatiei este in majoritatea cazurilor, sange vechi, care a durat mai mult pentru a fi eliberat din organism. Sangele rezidual din perioada anterioara poate provoca unei femei o sangerare maronie la inceputul perioadei actuale. In cazul sangerarilor maronii de la sfaristul perioadei, acesta provin din faptul ca sangele ramas este eliminat treptat din organism.
O femeie care este la ovulatie poate de asemenea experimenta sangerari maronii. Daca in loc de ciclul regulat apar sangerari maronii si daca debitul este mai mic decat de obicei, acest lucru poate insemna prezenta unei sarcini. Femeile care sunt active sexual si au experimentat acest lucru ar trebui sa faca un test de sarcina. Daca la aceste simptome se mai adauga o durere ascutita in zona de jos a abdomenului, aceast lucur poate semnala aparitia unei sarcini extrauterine iar in acest caz ar trebui sa va prezentati de urgenta la un medic.
Femeile care iau pilule contraceptive sunt supuse unor schimbari hormonale semnificative, iar acest lucru poate duce de multe ori la sangerarile maronii in timpul menstruatiei. In mod normal acest lucru se intampla atat atunci cand se incepe administrarea pilulelor cat si dupa ce se inceteaza administrarea lor. Cu toate acesta, acest lucru nu ar trebui sa apara mai mult de o luna. In cazul in care se repeta pentru o perioada mai mare, ar fi cazul sa consultati un medic specialist.
In cazurile cele mai grave, sangele maroniu in timpul menstruatiei poate fi un semn de infectie. Acest lucru este valabil mai ales in cazul in care sangerarea este insotita de aparitia unor cheaguri dar si alte simptome cum ar fi durerile abdominale sau balonarea.


loading...

Adauga un comentariu