WoW!

Ce înseamnă idk în română – De la ce vine idk

Publicat: 23 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă idk în română - De la ce vine idk
IDK este un acronim folosit în exclusivitate în mediul online

În mediul online, mai ales în anumite grupuri de persoane, se folosesc mulţi termeni precum xoxo sau bff. Comunicarea pe reţelele de socializare se schimbă din ce în ce mai mult. Dacă nu cunoşti semnificaţia acestor sintagme, nu e nici o problemă. Te ajutăm noi să le înţelegi. Astăzi vorbim despre ce înseamnă idk în română.

Aceşti termeni, precum alţii, fac parte din argou. Este vorba despre o comunicare la nivelul unui grup de persoane, în ideea de a nu fi „tradusă” sau înţeleasă de restul lumii. Totuşi, fiind vorba şi despre mediul online, vorbim deja despre o comunicare specifică tehnologiei. În vorbirea de zi cu zi, spre exemplu, nimeni nu spune pt, ci pentru. În schimb, în mediul online, brb este ceva obişnuit atunci când vrei să-i zici cuiva că revii imediat în faţa computerului.

Ce înseamnă idk în română

IDK, în română, înseamnă nu ştiu. Aşa se traduce din engleza sintagma I don`t know. Se foloseşte exclusiv în mediul online. Când se foloseşte? Oricând, am putea spune. Te întreabă cineva, pe un forum, referitor la o problemă de matematică. Dacă nu ştii răspunsul corect, scrii doar atât: idk.
Dai share la fotografia unui peisaj superb şi te întreabă un prieten din lista din ce ţară e. Dacă nu ştii, postezi în comentariu: idk.

Ce înseamnă idk în engleză

În limba engleză, idk provine de la sintagma I dont`t know. Este exact acelaşi lucru ca şi idk în română. Bineînţeles, vorbim despre un termen care se foloseşte numai în mediul online. Iar aici, îl regăsim, în majoritatea cazurilor, pe reţelele de socializare (Facebook, Instagram, Twitter) sau pe forumuri.

Ce înseamnă idk prescurtat

Acronimul idk provine nu doar de la sintagma I don`t know. În funcţie de context, poate fi vorba şi despre IDK Tehnologies sau despre platforma IDK. Mai sunt şi fişiere cu extensia idk. Acest tip de fişier, Interface Development Kit Dată, e dezvoltat de către Unknown Developer. Ele sunt populare printre utilizatorii din Statele Unite ale Americii şi foarte des întâlnite pe platforma Windows 10.

Adauga un comentariu