International

Ce înseamnă regula celor 20 de secunde. Puțini șoferi știu asta

Publicat: 22 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă regula celor 20 de secunde. Puțini șoferi știu asta
Regula celor 20 de secunde se aplică pe autostradă pentru toți șoferii din Germania.

Mulți posesori auto nu știu ce înseamnă regula celor 20 de secunde. Aceasta se aplică pe autostradă, în anumite condiții. Puțini șoferi știu asta.

Ce înseamnă regula celor 20 de secunde

Regula celor 20 de secunde se aplică pe autostradă pentru toți șoferii din Germania. Dacă la un șofer durează mult mai mult de 20 de secunde pentru a depăși cu o viteză constantă, el trebuie să părăsească banda din mijloc și să se deplaseze la dreapta. În schimb, dacă următoarea devansare durează mai puțin de 20 de secunde, el poate rămâne la mijloc.

Regula celor 20 de secunde pe autostrăzi este o excepție de la cerința de conducere pe dreapta. Legea ajută, mai ales că există camioane după camioane pe banda dreaptă a autostrăzii. În acest fel, nimeni nu trebuie să se streseze și să se strecoare între două camioane, doar pentru a elibera banda din mijloc. Tocmai astfel de schimbări periculoase ale benzii sunt prevenite prin relaxarea cerinței de conducere pe dreapta.

Noi legi europene pentru șoferi

În Germania, au apărut recent primele semafoare cu linii albe și cu numărătoare inversă. Sarcina principală a acestui semafor special este de a arăta pietonilor timpul rămas până când pot traversa în siguranță strada.

Afișajul de numărătoare inversă constă de obicei dintr-o serie de linii albe care arată timpul rămas. Pietonii pot folosi acest afișaj pentru a estima cât timp le mai rămâne pentru a traversa strada. Când numărătoarea inversă a expirat, semaforul pentru pietoni devine roșu, indicând că nu mai este sigur de traversat strada. Cu toate acestea, semafoarele cu numărătoare inversă sunt controversate. Experimentele cu semaforul au fost făcute deja la Berlin. Rezultatele au arătat că acestea nu au îmbunătățit semnificativ sentimentul de siguranță al pietonilor.

De asemenea, în Statele Unite a apărut un sistem revoluționar de semafoare de intersecție. Pe lângă culorile deja existente și cunsocute, se adaugă albul. Noul sistem de lumini cu patru culori oferă un semnal subtil șoferilor pentru a urmări cu atenție mașina din fața lor. S-a demonstrat că acest sistem de semaforizare este util și pentru pietoni, reducând timpiii de așteptare și sporind siguranța acestora. Specialiștii sunt de părere că noul sistem de semafoare ar putea reduce pe viitor întârrzierile sau blocajele în intersecții.

Un nou indicator a apărut și pe șoselele din România. Noul indicator rutier este de culoare verde și are desenate două săgeți orientate în sus, precum și o mașină schematizată. Semnul va fi însoțit de textele: ,,păstrați distanța” și ,,2 săgeți = siguranță”. Semnul de circulație îi va avertiza pe șoferi despre existența unor astfel de săgeți pe carosabil, acesta fiind considerat un tip de marcaj de ghidare pentru păstrarea distanței în trafic. Distanța minimă față de mașina din față va fi egală cu a celor două săgeți orientate cu vârful în sus. Marcajele de ghidare vor fi desenate pe fiecare bandă de circulație.

Recent, a fost anunțat faptul că se lucrează la nivel european pentru reguli rutiere mai dure.  Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE. În cazul în care unui șofer i se suspendă dreptul de a conduce pentru că a urcat la volan beat sau drogat, legislația țării respective va fi aplicată la nivel european.

Adauga un comentariu