Diete si regimuri

Ce mananca familia Ancai Serea. Surpriza din meniul vedetei cu sase copii

Publicat: 03 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce mananca familia Ancai Serea. Surpriza din meniul vedetei cu sase copii
7

Anca Serea este una dintre cele mai invidiate vedete autohtone. Cu toate ca este mama a sase copii, cel mai mic avand doar cateva luni, trupul ei arata perfect. Secretul sta insa in alimentatie. Are grija ce mananca, nu face excese iar meniul zilnic il organizeaza tinand cont si de dorintele copiilor, chiar daca acestea implica si bomboane sau ciocolata.

Aflata la conferinta de lansare a programului “Mananc corect, sunt MEGA sanatos”, dedicat copiilor din clasele primare, care se va desfasura in 100 de scoli din Bucuresti si din tara, Anca Serea a povestit pentru Click! cum pregateste meniul zilnic pentru familia ei dar si cum se mentine in forma desi a nascut sase copii.  

Vedeta spune ca, desi este adepta unui stil de viata echilibrat, ii lasa pe copii sa guste si alimente mai putin sanatoase, daca ei isi doresc neaparat sa le testeze.  

„Eu tin foarte mult cont si de parerile copiilor si de gusturile lor culinare pentru ca nu poti sa-i obligi sa manance ceva din ce nu si-ar dori. Cred ca este foarte important sa pastrez echilibul intre ce isi doresc ei si ce este sanatos cu adevarat. Nu sunt genul acela de mama care ii obliga sa manance ceva, pentru ca si eu am trecut prin astfel de perioade cand eram mica, cred ca am trecut cu totii, cand mama sau bunica ne obliga sa mancam ceva dar nu o faceam cu drag, desigur”, a spus Anca Serea pentru Click!.

Fosta prezentatoare de stiri mai arata ca incearca sa pastreze o balanta intre mancarea sanatoasa si dorintele membrilor familiei.

„Nu ascund faptul ca din cand in cand mai merg si la fast-food. ii duc eu pentru ca mi s-ar parea o nedreptate ca sa isi doreasca sa manance ceva sau sa ii vada pe celilati ca mananca si ei nu au voie, dar incerc sa nu fac din asta un obicei. Le explic ce se intampla acolo, ca sunt mancaruri controlate, ca nu sunt neaparat nocive dar nu este sanatos sa mancam numai de acolo. Eu sunt mare consumatoare de fructe si legume, in general. im plac foarte mult, nu fac vreun efort sa le mananc”, a mai spus Anca Serea.

Vedeta mai spune ca in bucatarie au o tabla mare pe care scrie meniul dupa ce se consulta cu ceilati membri ai familiei.

„Sara, fetita de 12 ani este intr-o oarecare masura vegana pentru ca iubeste foarte mult animalele si nu vrea sa le sacrifice. si pot sa spun ca este norocul sau ghinionul ei ca mananca sanatos. David este adolescent. Mananca ce poate si ce apuca pentru ca este in crestere. Pentru cei mici incerc sa fac tot posibilul sa le acord o mare atentie si din punct de vedere alimentar”, a mai spus sotia lui Adi Sana.

Anca a mai spus ca, de multe ori, dupa ce face meniul, ii ia si pe copii la cumparaturi. „incercam sa punem in cos si o conopida si o varza si un brocoli dar mai punem si un ou de ciocolata sau o acadea, nu sunt dusa la extrem cu alimentatia pentru ca suntem si multi si gusturile sunt atat de diferite si oricum vrea ca aobordarea asupra vietii pe care o am cu ei sa fie una fireasca, normala, nu din carti. Pe mine ma ajuta, atat pentru relaxarea mea, ca amama cat si pentru fericirea lor de copii”, a mai spus vedeta.

Anca Serea are grija insa sa nu depaseasca limitele atunci cand familia ei mai incalca regulile de nutritie sanatoasa.

„Desigur ca daca am putea sa mancam doar cartofi prajiti cu branza, pizza sau gratare, am face-o. incerc sa le asigur nutrientii de care au nevoie intr-o zi. Le dau lactate, le prefer pe cele de capra, de exemplu, pastele integrale, painea o gatim in casa. Evitam zaharul. incercam sa indulcim cu sirop de agave sau alt fel de indulcitor, carne de curcan. Sunt cateva chestii pe care le pastrez si nu ma indepartez de la ele foarte mult. Dar incerc sa pastrez o balanta. Adica nu marnanca doar iarba”, a explicat Anca.

Anca Serea recunoaste ca arata asa bine pentru ca are grija la alimenatie, pe cand sotul ei poate sa manance ce vrea.

„Adi Sana este foarte norocos pentru cal poate sa manance orice si nu se ingrasa. Eu, mai putin, dar incercam sa avem trei mese pe zi, ceva gustare. Eu cand plec de acasa am grija sa imi iau cu mine un morcov, un mar taiat. Am grija sa am rontaieli sanatoase”, a mai spus Anca Serea pentru Click!.

Referitor la programul “Mananc corect, sunt MEGA sanatos” lansat de Mega Image pentru 100 de scoli din Romania, Anca Serea crede ca este o idee foarte buna care ar putea sa fie implementata la nivel national in cat mai multe scoli. „Se spune ca cei mici sunt oglinda parintilor si noi putem fi un mare exemplu pentru ei. Nu stim in ce masura reusim pentru ca ritmul de viata este foarte alert dar toti ne dorim sa avem copii sanatosi si cat mai inteligenti. stim cu totii ca fara o alimentatie corecta nici coeficientul de inteligenta nu este cel pe care il visam pentru copiii nostri”, a spus Anca.

in cadrul evenimentului, desfasurat la scoala Gimnaziala nr. 49 din Bucuresti, copiilor li s-a explicat ce alimente sa aleaga pentru a creste sanatosi, pentru a nu se ingrasa si pentru a fi mai inteligenti. sursa: clic.ro

Adauga un comentariu