Culinar

Ce mâncare poți face din carne de porc: Rețetele bunicii pentru perioada rece a anului

Publicat: 11 ian. 2022
varza murata calita cu carnati de casa intr-o farfurie
Datorită gustului desăvârșit a verzei, carnea avea o aromă de îți lăsa gura apă

Atunci când te întrebi ce mâncare poți face din carne de porc trebuie să știi cele mai speciale rețete ale bunicii. Ea pregătea cele mai delicioase preparate din carne, fiind extrem de apreciate de întreaga familie.

Pentru a avea energie pentru întreaga zi sunt foarte importante proteinele din carne. Pentru a reuși să pregătești acest aliment în cele mai delicioase moduri trebuie să cunoști rețetele bunicii. Cele mai bune mâncăruri din carne sunt cele tradiționale, preparate după rețete transmise din generație în generație. De asemenea, cele mai vechi rețete au și un mod de pregătire foarte ușor. Pe timp de iarnă, o friptură de porc din carne fragedă sau o porție de cârnați ungurești sunt extrem de potriviți.

tochitura de porc intr-o farfurie
Când bunica nu avea timp suficient pentru gătit, ea pregătea tochitură de porc cu cârnați

Ce mâncare poți face din carne de porc: Cele mai delicioase preparate

Atunci când bunica tăia porcul ea pregătea mai multe bunătăți. Printre cele mai apreciate de întreaga familie erau cârnații de casă. De cele mai multe ori, ea îi pregătea din 10 kilograme de carne sau din 5 kilograme. Acest deliciu era pe placul atât a nepoților, cât și a celor maturi. Pentru a fi serviți, bunica scotea din cămară diverse conserve pregătite pentru iarnă. Printre preferatele murături ale întregii familii erau legumele asortate și varza murată.

Dacă tot am pomenit de varză murată, nu putem trece peste varza murată călită după rețeta bunicii. Ce poate fi mai delicios atunci când afară este un ger cumplit dacă nu varza murată la cuptor cu carne de porc. Această mâncare este pregătită din cele mai vechi timpuri, fiind o rețetă extrem de veche. Bunica mereu punea varza la murat urmând o serie de pași transmiși din generație în generație. Datorită gustului desăvârșit a verzei, carnea avea o aromă de îți lăsa gura apă.

piftie de porc intr-un bol
Din carnea proaspătă de porc, bunica pregătea o piftie ardelenească extrem de gustoasă

Din carnea proaspătă de porc, bunica pregătea o piftie ardelenească extrem de gustoasă. Bunica a copilărit în Ardeal, de acolo se trage și rețeta nemaipomenită a răciturii. Cu siguranță, piftia moldovenească este la fel de bună, însă cea ardelenească are un gust absolut inedit. De sărbători, toți oaspeții erau extrem de încântați de răcitură, fiind și foarte curioși să afle secretele pregătirii unui astfel de deliciu culinar.

Cele mai ușoare rețete din carne de porc: Cum să pregătești rapid un deliciu desăvârșit

Când bunica nu avea timp suficient pentru gătit, ea pregătea tochitură de porc cu cârnați. Pentru a savura din plin masa, bunica servea tochitura de porc alături de gogoșarii în oțet. De asemenea, din carnea de porc, bunica pregătea și tobă de casă. Aceasta era făcută după o rețetă originală pe care doar bunica o știa. Chiar dacă aceste mâncăruri sunt mai potrivite pentru mesele de sărbătoare, bunica obișnuia să le pregătească și în zilele obișnuită.

carnati de casa alaturi de mai multe condimente
Printre cele mai apreciate de întreaga familie erau cârnații de casă

O altă rețetă adorată de toată familia este friptura de porc la cuptor. Pentru această mâncare, bunica pregătea mămăligă din făină proaspătă. De asemenea, nelipsită era și brâna de vaci. Bunica era atentă ca friptura să fie servită alături de murături asortate. Una dintre cele mai speciale rețete de friptură, bunica a primit-o de la mama sa. Această mâncare îți va aduce aminte de gustul copilăriei și a cinelor de după săniuș.

Atunci când nu știi ce mâncare poți face din carne de porc poți să apelezi la rețetele bunicii. Cu siguranță, preparatele pregătite după acestea vor fascina pe toată lumea. Iar pentru ca experiența unei cine fabuloase să fie una de neuitat, preparatele din carne de porc trebuie servite alături de murături de casă.

friptura de porc intr-o farfurie
Bunica era atentă ca friptura să fie servită alături de murături asortateAdauga un comentariu