International

Ce motiv a avut o femeie din SUA să mintă că este de culoare, când ea, de fapt, este albă?

Publicat: 04 sept. 2020
Ce motiv a avut o femeie din SUA să mintă că este de culoare, când ea, de fapt, este albă?
Ce motiv a avut o femeie din SUA să mintă că este de culoare, când ea, de fapt, este albă?

Ce motiv a avut o femeie din SUA să mintă că este de culoare, când ea, de fapt, este albă? Jessica Krug, profesor asociat la Universitatea George Washington, a cărei carieră se bazează pe Africa și pe diaspora africană, a recunoscut că este o o evreică albă din Kansas City.

„Mi-am clădit viața pe o minciună anti-rasistă și am mințit la fiecare respirație”, a scris ea, relatează BBC NEWS.

Printr-o situație similară a trecut și Rachel Dolezal, o femeie activistă de rasă albă care pretindea că este afro-americană. Aceasta a recunoscut în fața lumii, în 2015, când părinții ei au ieșit public și au spus că sunt albi. Ea a mințit mulți ani că este de culoare, pentru că așa a simțit nevoia.

Jessica Krug a menționat recent într-un text publicat pe o platformă online că, de multe ori, ea și-a însușit identități „pe care nu aveam dreptul să le revendic: mai întâi de culoare din Africa de Nord, apoi de culoare din SUA, apoi din Caraibe”.

Ce motiv a avut o femeie din SUA să mintă că este de culoare, când ea, de fapt, este albă?

Aceasta a arătat că un astfel de comportament este de neiertat și a precizat că, în multe situații, a încercat să profite de acest fapt. De asemenea, ea nu a ezitat să spună că este de culoare nici în cadrul relațiilor personale pe care le-a avut.

Motivul Jessicăi Krug este unul de neiertat, dar poate fi înțeles. Ea a avut probleme de sănătate mintală, dar și unele traume din copilărie care au adus-o în acest punct. Cu toate acestea, nimic nu poate scuza ceea ce a făcut femeia.

Totodată, ea a ales să spună adevărul acum, pentru că, cel mai probabil, un apropiat deja aflase ce ascunde.

Universitatea George Washington, în care Krug activează ca profesoară a transmis faptul că a luat act de mesajul ei, dar nu dorește să comenteze situația întâmplată.

Un bărbat de culoare a fost omorât de poliţiştii din SUA

Miercuri, 3 septembrie 2020, un bărbat de culoare a fost omorât de forţele de ordine, la Washington, în vreme ce Statele Unite ale Americii sunt cuprinse de o mişcare istorică anti rasismului şi a violenţelor poliţiei, relatează AFP.

Conform autorităţilor, poliţia se afla în zona de sud-est a oraşului Washington, la scurt timp după ora 16:00 GMT (20:00 GMT). Aceştia au fost sesizaţi pentru a investiga prezenţa unor ”bărbaţi înarmaţi la bordul unui vehicul”.

”Când s-au apropiat de vehicul, unii dintre suspecţi au fugit pe jos şi un poliţist a tras cu arma lui”, omorând unul dintre ei, a declarat şeful poliţiei din capitala SUA, Peter Newsham, în cursul unei conferinţe de presă.

”Credem că subiectul avea o armă în acel moment”, a menţionat el, precizând că la faţa locului au fost găsite două arme.

Victima este ”un tânăr afro-american”, a declarat pentru mass-media Trayon White, un politician local, cerând să fie difuzate imaginile captate de camerele poliţiştilor.

”Nu vor scăpa de asta, nu lăsaţi mass-media să acopere acest caz”, a cerut filială locală a mişcării Black Lives Matter, lansând un apel la manifestaţie.

Adauga un comentariu