Actualitate

Ce nume are în buletin Marian Mexicanu. Puțină lume știe cum îl cheamă de fapt pe celebrul acordeonist

Publicat: 18 sept. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ce nume are în buletin Marian Mexicanu. Puțină lume știe cum îl cheamă de fapt pe celebrul acordeonist
Marian Mexicanu are un alt nume, de care spune că nu-i este rușine

Puțină lume știe ce nume are de fapt în buletin celebrul lăutar Marian Mexicanu, care i-a cucerit pe mulți cu muzica sa. Unul dintre cei mai cunoscuți acordeoniști de la noi, acesta stăpânește foarte bine și alte genuri, cum ar fi jazz sau muzică clasică. Acum, Marian Mexicanu a recunoscut singur ce nume apare în cartea sa de identitate.

Marian Mexicanu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de muzică lăutărească din țară. Muzica acestuia a cucerit de-a lungul timpului publicul, iar fanii artistului sunt în număr mare. Însă, deși mulți sunt cei care îl cunosc și îl apreciază, puțin sunt cei care îi știu numele real. În cadrul unei emisiuni de televiziune, el a vorbit atât despre numele său de scenă, cât și despre cel din buletin.

Ce nume are în buletin Marian Mexicanu

Muzică jazz, clasică sau lăutărie, Marian Mexicanu stăpânește bine orice gen, lucru pentru care este iubit și apreciat de un public numeros. Acesta și-a făcut un renume în industria muzicală, iar atunci când numele său este anunțat în microfon, toată lumea știe că urmează distracție și muzică bună. Însă, care este numele real al artistului, cel pe care îl are în buletin?

Marian Mexicanu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Toată lumea îl cunoaște și îi apreciază talentul, însă puțini știu cum s-a ales artistul cu acest nume de scenă și ce scrie, de fapt, în buletinul său. În cadrul unei emisiuni de televiziune, el a dat cărțile pe față și a explicat totul.

Se pare că numele de scenă l-a preluat de la tatăl său. Acestuia, în tinerețe, i se spunea Costică Mexicanu, iar mai târziu, atunci când a venit timpul, fiul a preluat numele de scenă. De asemenea, Marian Mexicanu spune că a ales să se prezinte așa și pentru că numele său real de familie nu este unul cu priză la public. În buletinul artistul scrie Marian Bătănași.

„Dă-mi voie să îmi laud părintele. Tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească, a fost tot așa un bărbat care avea o alură, tatăl meu purta mustață. Avea un chip de spaniol, mexican, ceva așa. El mai cânta și la chitară și îi spunea Costel Mexicanu”, a povestit lăutarul.

Marian Mexicanu a avut o nuntă atipică

Marian Mexicanu încântă de multă vreme publicul. Printre altele, artistul are cântări și la nunți, iar un astfel de eveniment i-a rămas adânc întipărit în minte. În urmă cu mulți ani, el a fost invitat să cânte la o nuntă, însă mireasa a avut o dorință specială. Și-a dorit o aventură cu artistul și întreaga formație, iar dorința nu i-a fost refuzată.

„Am să-ți spun unul, îți dau cuvântul meu de om că este adevărat. Am să vorbesc așa cu perdea. O mireasă s-a măritat cu un străin, nu pot să spun din ce țară, dar să zicem așa, din China. Nu era din China, e de la noi din Europa. A zis: mă, eu mă mărit din interes, sunt amărâtă, l-am găsit pe ăsta, o să fiu șmecheră, dar eu vă iubesc pe toți. Cine era atunci? Toată orchestra: fostul meu cumnat Geani, Leonard, un mare basist, Toni Ciolac, cel care cântă cu Salam acum, și Florin cu chitara.

Noi eram invitați să cântăm la nunta ei. Ne-a zis: când se fură mireasa, vreau să mă furați toți și eu vreau ceva de la voi toți, că eu mâine plec și vreau să plec fericită. Am zis că glumește, nebuna. Jur, nu știu cum am avut loc toți într-o Dacie, vorbim de acum 25 de ani. Dacă pui mâna pe telefon, sunt mulți care îți vor confirma lucrul ăsta”, a mai povestit Marian Mexicanu.

Comentarii
Adauga un comentariu