Actualitate

Ce pensie are Serghei Mizil: „Mai mulţi bani dau pe medicamente!”

Publicat: 27 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce pensie are Serghei Mizil Mai mulţi bani dau pe medicamente
Puțină lume știe ce pensie are Serghei Mizil

Serghei Mizil este cunoscut ca un personaj excentric ce a avut o relație cu fostul lider comunist Nicu Ceaușescu. Nu a lucrat niciodată la stat, dar și-a plătit taxele la toate firmele la care a lucrat și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, fără a primi pensie de la aceasta. Puțină lume știe ce pensie are Serghei Mizil.

Ce pensie are Serghei Mizil

Serghei Mizil a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre pensia sa și cheltuielile mari pe care le are cu medicamente. În vârstă de 70 de ani, Serghei Mizil a oferit detalii financiare surprinzătoare. Conform afirmațiilor sale, acesta primește lunar doar 1.200 de lei ca pensie de la stat. Suma este foarte mică în comparație cu costurile tratamentului său lunar cu medicamente, care se ridică la 2.000 de lei.

„Eu am pensie 1.200 și mă costă medicamentele 2.000! Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamente, nu mai zic de plătit căldură, masă…”, a spus Serghei Mizil, care nu se ferește să intre în conflicte cu oricine.

Întrebat despre proveniența pensiei sale, dat fiind că el nu a lucrat niciodată la stat, Serghei Mizil a explicat că și-a plătit taxele la toate firmele la care a lucrat și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, fără a primi pensie de la aceasta.

„La toate firmele mi-am plătit taxele pentru a avea pensie, plus că sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici, însă de acolo nu mi-a venit pensie. Am avut contract de muncă toată viața mea! Nicolae Ceaușescu lucra de la 14 ani, eu de la 8 ani. Am lucrat prima dată la un pulover, apoi m-am axat pe scos dopuri de vin!”, a mai spus Serghei Mizil, care are o viață de lux.

Serghei Mizil, operat pe inimă

Totodată, a făcut cunoscută și suma semnificativă de 4.000 de euro pe care a plătit-o pentru o intervenție chirurgicală la inimă în iulie 2023. Aceasta a fost o decizie asumată pentru menținerea stării sale de sănătate, și anume implantarea unui stent.

„Toată lumea a zis că am mierlit, că nu știu ce, dar n-am nimic. Deci nu am făcut nici infarct, nici nimic… mă verific la cât s-a consumat, mă duc periodic și îmi fac control la doctor. Ieri am venit la spital, azi am plecat. Mi-am făcut un stent și am plecat să beau un spritz. Două ore jumătate (a durat operația). Eu am înțeles că stent îți pune Statul doar dacă ai făcut infarct. Eu nu vreau să fac infarct! M-am dus aici că-s condiții bune și m-a costat 4000 de euro tot”, a explicat Serghei Mizil.

Serghei Mizil a vorbit despre banii pe care îi primește din pictură, având în vedere că acesta a terminat Arte Plastice.

„Vindeam picturi numai afară  – rupeam! Mergeam la galerii cu catalogul, arătam și vindeam. Sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici, sun membru UNESCO”, a precizat Serghei Mizil.

Adauga un comentariu