Cancan ultimă oră

Ce pericole ascund conservele! Află de ce pot conduce la diabet sau probleme cu inima

Publicat: 09 aug. 2020

Chiar dacă românii au început să consume din ce în ce mai mult alimente la conservă, aceștia trebuie să știe câ mâncarea poate fi foarte nocivă în anumite condiții. Tot pericolul vine de la nanoparticulele din ambalaj. Acesta blochează nutrienții din alimente.

O cercetare recentă din Statele Unite arată că ne-ar putea crea probleme serioase particulele de oxid de zinc din conserve.
Specialiştii au descoperit că nanoparticulele distrug proeminenţele de pe suprafaţa celulelor intestinale şi modifică felul în care se absorb substanţele nutritive şi modul în care se formează proteinele.

De subliniat este faptul că, pot permite unor compuşi să treacă prin sânge, deşi nu ar trebui.

Substanța care poate duce la obezitate, probleme cardiace și diabet

Pentru a se menține produsele proaspete și pentru a nu rugini cutia, conservele sunt căptușite cu o pelicula de material plastic ce are in compozitie bisfenol A, sau BPA.

Mai multe cercetări au arătat că bisfenolul (BPA), se transfera usor din materialul plastic in alimentele din cutii / sticle si ajung astfel sa intre in organismul uman. S-a demonstrat ca bisfenolul influenteaza activitatea glandelor endocrine. Se poate ajunge astfel la dereglări hormonale, deoarece nivelul hormonilor din organism este modificat.

Bisfenolul a fost asociat de asemenea și cu alte boli, precum obezitatea, afectiunile cardiovasculare si diabetul. De asemenea, bisfenolul creste riscul pubertatii precoce si poate duce la aparitia de modificari comportamentale in randul copiilor.

Ce ai voie să mănânci, dacă suferi de diabet

Se va afla mereu în topul legumelor sănătoase. Abundă în vitamine, este foarte sățioasă, iar diabeticii o pot consuma în voie. Gătită cu suc de roșii și verdeață din abundență o face un fel principal bogat în nutrienți și sărac în calorii.

Fasolea verde are calități vindecătoare. Indicată în diete, compensează alimentația nocivă modernă, reglează activitatea pancreasului și detoxifică organismul datorită conținutului de clorofilă.

O găsim în mai multe soiuri, toate varietățile sunt bune, important este doar că ea să fie sănătoasă, să nu prezinte deshidratări, modificări de colorație sau brunificări.

Cel mai indicat este ca fasolea să fie pregătită în abur sau fiartă, nu foarte mult însă, pentru a păstra cât mai mult vitaminele și principiile active.

Nu sunt recomandate conservele cu fasole, însă ea se poate congela, pentru că păstrează mai bine 50% din calitățile sale nutritive.

Se poate prepara în mai multe moduri, fie cu suc de roșii, condimente și ulei, fie cu un sos alb, pregătit din smântînă și gălbenuș. Dar și mai simplu, doar cu ulei și sare sau condimentând-o cu busuiocul, mentă, ghimbir sau cimbru.

Fasolea verde este recomandată celor care au diabet de tip 1 sau 2. Se poate consuma cu succes și de cei care doresc să slăbească pentru că are puține calorii și oferă o senzație de sațietate durabilă.

De asemenea, stimulează tranzitul intestinal, are proprietăți diuretice, împiedică depunerea rapidă a excesului de glucoză.

De ce să mănânci fasole verde

În același timp, este indicat consumul de fasole pentru cei care suferă de ateroscleroză, datorită conținutului de vitamine A , C, magneziului, potasiului, acizilor grași.

Consumul de fasole verde previne cancerul de colon, datorită fibrelor pe care le conține, dar și acțiunii inhibatoare pe care o exercită asupra substanțelor cancerigene din alimentele dăunătoare, aditivate și procesate.

Datorită conținutului de vitamina B1, fasolea verde ameliorează tulburările de memorie, stimulând funcțiile cognitive. Ea participă la sinteza acetilcolinei, un neurotransmițător esențial, a cărui absență este corelată cu apariția Alzheimer.

Conținutul vitaminei K face din fasole un bun aliat în menținerea sistemului osos.

Consumul de fasole previne și hipertensiunea arterială datorită magneziului și potasiului, dar și constipația, colesterolul crescut, bolile de ficat, precum hepatită. Mâncarea de fasole verde este foarte bine tolerată de ficat, reduce toxicitatea, iar vitaminele sale susțin activitatea acestui organ.

Beta-carotenul, flavonoidele, care se găsesc în din păstăile de culoare galbenă, dar și vitamina C, din toate tipurile de fasole, au efect antiinflamator asupra căilor respiratorii.

Se mai recomandă, de asemenea, pentru întărirea imunității, împotriva asteniei, dar și pentru atenuarea migrenelor. Fasolea verde are însă și contraindicații, ea nu se recomandată persoanelor care suferă de litiază renală.

 

Adauga un comentariu