Plante medicinale

Ce plante elimina acidul uric

Publicat: 11 mart. 2021
test sange
Pentru a menține un nivel bun de acid uric, trebuie să ne urmărim dieta și să consumăm anumite infuzii.

Pentru a menține un nivel bun de acid uric, trebuie să ne urmărim dieta și să consumăm anumite infuzii, precum cele de anghinare sau de ciulin, pentru a promova eliminarea purinelor.

Acidul uric este o problemă destul de frecventă în zilele noastre. Obiceiurile proaste de viață și dieta slabă sunt cei doi factori principali care pot determina apariția reziduurilor în sângele nostru.

Remediile pe bază de plante potrivite pentru scăderea acidului uric

Cu toții avem un anumit nivel de acid uric în organism și, atâta timp cât este echilibrat, nu este nimic îngrijorator.

Cu toate acestea, când dietele noastre se dezechilibrează și începem să acumulăm purine, aceste deșeuri provenite din descompunerea proteinelor animale, a cafelei și a alcoolului, problemele încep să apara!

Dar ce se întâmplă exact când se formează exces de acid uric? Ceea ce numim în mod obișnuit guta, care este durerea și inflamația articulațiilor, poate provoca, de asemenea, probleme cu rinichii și ficatul.

Un alt aspect de luat în considerare este creșterea pH-ului sângelui cauzată de excesul de acid uric care poate deteriora anumite organe. Reduce astfel apărarea imună, provoaca oboseală, boli, fragilitate osoasă etc.

Dar ce putem face pentru a reduce incidența acidului uric și pentru a preveni astfel probleme grave de sănătate?

Cel mai bun pariu este să eliminați sau, în cel mai rău caz, să reduceți cu adevărat consumul de carne roșie, proteine ​​animale, grăsimi. Alimente prăjite, alcool, făină rafinată, sare, zahăr, băuturi răcoritoare.

De asemenea, este recomandabil să vă îmbunătățiți dieta prin creșterea consumului de fructe, cereale (de exemplu, ovăz, căpșuni, citrice precum lămâie, grapefruit, portocală).

Nu uitați însă că există remedii pe bază de plante care vă pot ajuta. Desigur, nu pot în niciun caz să înlocuiască tratamentul medical. Dar pot acționa ca un supliment zilnic pentru a ne ajuta să purificăm sângele.

Ce plante elimina acidul uric?

Plantele diuretice care elimină purinele

Coada calului, păpădia, infuziile de anghinare vă vor ajuta să ameliorați retenția de apă, să eliminați toxinele și să vă purificați sângele, la fel ca sistemul limfatic.

Prin creșterea producției de urină, veți facilita eliminarea purinelor din corpul dumneavoastră. Deci, acestea sunt infuzii cu adevărat benefice.

De exemplu, ați putea servi aceste infuzii după mesele principale. Alegeți-le pe cel care vi se potrivesc cel mai bine.

Efectul protector al ciulinului de lapte

Poate că știți deja virtuțile ciulinului de lapte. Această plantă, datorită proprietăților sale purificatoare și antioxidante, protejează ficatul și funcțiile hepatice.

Apoi, ajută ficatul să „spele” sângele purinelor, proteine ​​în exces care ajung să se descompună în corpul nostru. De ce să nu începi ziua cu o infuzie de ciulin de lapte!

Îl puteți găsi în magazinele naturiste atât ca ceai, cât și sub formă de tablete. Veți vedea, este fantastic!

Adauga un comentariu