Sanatate

Ce poate fi când te doare pulpa piciorului: Afecțiuni ce îți pot pune viața în pericol

Publicat: 14 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce poate fi când te doare pulpa piciorului Afecțiuni ce îți pot pune viața în pericol
Printre cele mai comune cauze care generează un astfel de disconfort se numără cheagurile de sânge

Atunci când simți un disconfort la nivelul piciorului și te întrebi ce poate fi când te doare pulpa piciorului, trebuie să știi că cel mai probabil suferi de o afecțiune. De cele mai multe ori, această durere apare atunci când depozitele grase din pereții arterelor de la picioare împiedică fluxul sângelui către mușchi. Din moment ce mușchii sunt blocați, îi privează de oxigen, împiedicându-i să funcționeze normal.

Durerea în cazul unui disconfort la nivelul pulpei piciorului este simțită sub forma unor crampe. Acest disconfort poate apărea și la nivelul gambei sau feselor, în funcție de locul în care s-a produs blocajul. Pentru a scăpa de acest disconfort este bine să faci cât mai mult efort fizic, plimbările fiind cheia dispariției durerii.

grafica persoana care se tine de pulpa piciorului din cauza durerii
Durerea de la pulpa piciorului poate fi de scurtă durată sau constantă

Ce poate fi când te doare pulpa piciorului: Boli care produc acest disconfort

De cele mai multe ori, durerea de la pulpa piciorului poate fi de scurtă durată sau constantă. Aceasta, de asemenea, se poate manifesta și pe întregul picior. Senzația de durere este de obicei descrisă sub forma unei înțepături, amorțeală sau senzație de usturime și arsură. Acestea pot fi, de asemenea, pur și simplu iritante și incomode, restricționând capacitatea de mișcare. Persoana care suferă de astfel de disconfort nu va putea să-și lase greutatea corpului pe piciorul afectat.

Printre cele mai comune cauze care generează un astfel de disconfort se numără cheagurile de sânge, trombozele venoase profunde sau atacul de cord. Aceste afecțiuni sunt foarte grave, punând viața unei persoane în pericol. În cazul în care simți o durere la nivelul piciorului și te întrebi ce poate fi când te doare pulpa piciorului, trebuie neapărat să te adresezi unui medic specialist.

persoana care se tine de pulpa piciorului
Atunci când simți o astfel de durere nu trebuie să eviți să mergi pe jos

De asemenea, trebuie să fii atent dacă durerea nu a apărut din cauza efectuării a unor exerciții fizice sau dacă nu ai depus un efort fizic prea mare. Un semn care ar trebuie să te pună în gardă sunt umflăturile și roșeața. În cazul în care pe lângă durerea de pulpă a piciorului mai simți și o senzație de căldură la nivelul ei, trebuie să aplici un compres sau să iei niște pastile pentru ameliorarea durerii.

Cum scapi de durerea de la nivelul picioarelor: Medicamente și remedii naturiste

Atunci când simți o astfel de durere nu trebuie să eviți să mergi pe jos. Exercițiile reduc riscurile de atac cerebral și atac de cord. Atât plimbările cât și medicamentele te pot ajuta să reduci durerea din picior. În cazul în care durerea evoluează există riscul să fii supus unei proceduri chirurgicale pentru a lărgi zonele blocate ale arterelor.

În cazul în care simți că durerea este una ușoară poți să iei un calmant care se eliberează fără prescripție medicală, precum aspirina sau ibuprofenul. Acestea fiind foarte bune pentru a calma disconfortul, până piciorul se va vindeca.

persoana care maseaza pulpa altei persoane
Una dintre cele mai bune tehnici pentru ameliorarea durerilor este masajul picioarelor

Una dintre cele mai bune tehnici pentru ameliorarea durerilor este masajul picioarelor. De cele mai multe ori, masajul reprezintă un aliat pe care te poți baza pentru a scăpa de durere. Pentru a crește efectul acestuia este bine să faci o baie caldă, ulterior să întinzi ușor mușchii de la picioare. Folosind creme sau geluri masează foarte bine pulpa piciorului, astfel încât să relaxezi zona.

Există mai multe plante medicinale care pot fi folosite în tratamentele naturiste ale durerii de picioare. Remediile din păpădie sunt unele dintre plantele care au proprietăți benefice, de a elimina retenția de apă. De asemenea, cireșele sunt foarte bune, stimulând urinarea, tratând astfel edemul de la picioare.

În cazul în care te întrebi ce poate fi când te doare pulpa piciorului este important să te consulți cu un doctor. În cazul în care durerile nu sunt foarte accentuate, poți folosi remedii naturiste sau medicamente pentru tratarea disconfortului.

persoana care se tine de pulpa piciorului
Durerea în cazul unui disconfort la nivelul pulpei piciorului este simțită sub forma unor crampe
Adauga un comentariu