Sanatate

Ce poate indica o secreție albă brânzoasă? Cauzele scurgerilor vaginale anormale

Publicat: 31 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce poate indica o secreție albă brânzoasă Cauzele scurgerilor vaginale anormale
Dacă vă confruntați cu o secreție albă brânzoasă, cel mai indicat ar fi să vă prezentați la medicul specialist

O secreție albă, dar brânzoasă poate semnala faptul că vă confruntați cu o bacterie. De cele mai multe ori scurgerile vaginale sunt normale. Prin intermediul lor, vaginul se curăță natural, însă dacă acestea își schimbă consistența, culoarea și sunt însoțite și de alte simptome, pot indica o infecție.

Totuși, secrețiile pot fi și din cauza igienei intime necorespunzătoare, a administrării anticoncepționalelor sau a diabetului.

Secreție albă brânzoasă. Când trebuie să te prezinți la medic

Secrețiile vaginale sunt perfect normale pentru sistemul reproducător al femeilor. Prin intermediul lor, acesta se curăță în mod natural. Totuși, scurgerile vaginale se pot modifica și pot fi însoțite și de simptome ce pot fi destul de incomode. O secreție vaginală devine anormală atunci când este însoțită de miros neplăcut, mâncărime sau usturime în zona genitală. Ameliorarea acestora se poate realiza prin intermediul unor creme recomandate de către medicul ginecolog sau prin tratamente naturiste. De asemenea, persoanele se mai pot confrunta cu sângerări în afara perioadei menstruale și dureri locale după urinat. De cele mai multe ori, simptomele indică faptul că vă confruntați cu o infecție și trebuie să consultați de urgență medicul specialist.

Dacă secreția are o culoare albă, transparentă, atunci este normală și nu aveți motiv de îngrijorare. Aceasta apare la începutul și la sfârșitul ciclului menstrual. În cazul în care devine mai densă, are un aspect brânzos și este însoțită de mâncărimi, vă puteți confrunta cu un dezechilibru bacterian și necesită investigații de specialitate. Scurgerile pot deveni apoase pe întreaga perioadă a ciclului menstrual sau după efort fizic intens. Acest lucru este de asemenea normal și nu trebuie să vă îngrijoreze. Totodată, secrețiile pot avea consistența unui gel, în perioada în care vă aflați la ovulație. Dacă scurgerile vaginale își schimbă culoarea în galben sau verde, acestea pot indica faptul că vă confruntați cu o infecție cu Trichomonas vaginalis sau o vaginoză bacteriană. Cele două sunt preluate după un contact sexual neprotejat.

Care sunt cauzele secrețiilor vaginale anormale

Trebuie să știți faptul că există mai multe cauze ce pot duce la modificarea culorii scurgerilor vaginale. Cele mai frecvente sunt din pricina contactului sexual neprotejat, a unei igiene intime necorespunzătoare sau a modificărilor hormonale. De asemenea, dacă urmați un tratament prelungit cu antibiotice sau ați început să luați anticoncepționale, secrețiile vaginale își pot modifica culoarea. Totodată, persoanele ce suferă de diabet, pot observa o schimbare a culorii scurgerilor vaginale.

Printre cele mai frecvente boli ce cauzează modificarea consistenței sau culorii secrețiilor vaginale se numără vaginita bacteriană, trichomoniaza, gonoreea, chlamydia și infecția micotică. Vaginita bacteriană este cel mai des întâlnită la femeile ce își schimbă frecvent partenerii sexuali. Aceasta este caracterizată prin miros puternic, urât. Infecția micotică produce o secreție albă, brânzoasă și este însoțită de senzații de arsură și mâncărimi. Scurgerile de culoare galbenă sau verzuie pot indica o infecție cu gonoree sau chlamydia.

Dacă vă confruntați cu o secreție albă brânzoasă, cel mai indicat ar fi să vă prezentați la medicul specialist. De cele mai multe ori, aceasta poate indica o infecție. Totodată, o secreție gălbuie, dar cremoasă, poate indica faptul că sunteți însărcinată.

Adauga un comentariu