Prima pagină » Culinar » Ce rețetă poți face din tapioca? Află cum se gătește și ce beneficii are!

Ce rețetă poți face din tapioca? Află cum se gătește și ce beneficii are!

14 iun. 2025, 12:55,
Redacția BZI în Culinar

Multe persoane se pot întreba ce rețetă se poate face din tapioca, care este o substanță făinoasă ce se extrage din partea fibroasă a rădăcinii de manioc, un arbust tropical originar din Brazilia. Este un arbust cultivat în multe zone din Africa, Asia și America de Sud.

Tapioca este amidonul extras din planta cunoscută cel mai des sub denumirea de „manioc”, care are rădăcini sub formă de tuberculi și conțin aproximativ de două ori cantitatea calorică a cartofului. Este bogată în proteine, vitamina, minerale și compuși organici, dar nu trebuie consumată niciodată în stare crudă, deoarece rădăcina este foarte toxică.

Ce rețetă poți face din tapioca?

Pentru a prepara budinca de tapioca, vei avea nevoie de perle de tapioca, care se găsesc la raionul de panificație al supermarketurilor. Ingredientele de care ai nevoie sunt: 3 căni de lapte integral; 1/2 cană tapioca; câteva linguri de zahăr; 1/4 linguriță de sare; 2 ouă mari; 1/2 linguriță de extract de vanilie.

Se adaugă laptele, tapioca, zahărul și sarea într-o cratiță medie. Se ține amestecul la foc mediu, amestecând continuu, până îl aduci la punctul de fierbere. Redu focul la minimum și continuă să amesteci în mod regulat, încă 5 minute.

Adaugă câte o cană din amestecul de lapte fierbinte în ouăle bătute și omogenizează bine ingredientele. Fierbe preparatul obținut la foc mediu-mic timp de 2 minute până se îngroașă. Apoi ia-l de pe foc și adaugă vanilia. Budinca poate fi servită caldă sau rece.

Tapioca este o sursă importantă de calciu și fier. De asemenea, nu conține grăsimi saturate, susținând sănătatea inimii. Mai mult, este indicată persoanelor vor să mai pună câteva kilograme fără riscuri adverse asociate consumului de grăsime și colesterol.

Cum se face bubble tea

Bubble tea poate fi făcut și acasă. Perlele de tapioca se găsesc în general la magazinele cu specific asiatic, atât fizice, cât și online. Ai aici toate sfaturile necesare despre cum se face bubble tea. Ingrediente: 32 g perle uscate de tapioca; 2 pliculețe de ceai verde; 1 pahar de lapte, lapte de migdale sau lapte condensat; 1 linguriță de sirop de fructe; apă.

Se pregătește o cratiță și se măsoară 480 ml de apa pentru fiecare 32 de grame de boba. Se aduce apa la punctul de fierbere la foc mare. Se pun boabele de tapioca și se amestecă ușor până când perlele încep să plutească la suprafața apei. Se dă focul la mediu și se lasă 12-15 minute. Apoi se ia vasul de pe foc, se acoperă și se lasă perlele să stea încă 12-15 minute.

În timp ce boabele de tapioca se gătesc, se face un sirop de zahăr simplu pentru a le îndulci. Se aduc la punctul de fierbere 120 ml de apă. Apoi se ia de pe foc și se adaugă 150 g de zahăr amestecându-se până se dizolvă. Se dă deoparte până se răcește. Se face o infuzie din cele două pliculețe de ceai. Se aduc la punctul de fierbere 240 ml de apă. Se ia apa de pe foc, se adaugă pliculețele. Se scot după 15 minute și se lasă ceaiul să se răcească complet.

Odată ce boabele de tapioca s-au gătit, se scurg și se transferă într-un bol sau recipient mic. Se toarnă siropul de zahăr deasupra până când boabele sunt acoperite. Se lasă să stea până când ajung la temperatura camerei, cel puțin 15 minute sau se pun la frigider până când sunt gata de utilizare. Se toarnă ceaiul într-un pahar înalt și se adaugă boabele de tapioca. Deasupra se pun laptele, siropul de fructe și siropul de zahăr. Astfel, ai obținut o altă rețetă cu tapioca.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
06 decembrie 2025
06 decembrie 2025