Cancan ultimă oră

Ce s-a întâmplat cu femeia pe care Elena Ceaușescu o ura profund

Publicat: 11 oct. 2020
Violeta Andrei și Dem Rădulescu
Violeta Andrei este femeia pe care Elena Ceaușescu o ura profund

Violeta Andrei este femeia pe care Elena Ceaușescu o ura profund. Actrița este considerată una dintre cele mai frumoase actrițe românce din „Epoca de Aur”.

Violeta Andrei a apărut în filme precum Felix şi Otilia“ (1972), „Astă seară dansăm în familie“ (1972), „Ştefan cel Mare – Vaslui 1475“ (1975, rolul Mariei de Magop, sotia lui Stefan cel Mare), „Nu filmăm să ne-amuzăm“ (1975), „Eu, tu, şi… Ovidiu“ (1978), „Al patrulea stol“ (1978), „Capcana mercenarilor“ (1981), „Lumina palidă a durerii“ (1981), „Cucerirea Angliei“ (1982).

A lucrat cu toți regizorii importanți ai acelei perioade și a fost căsătorită cu Ștefan Andrei, ministrul de externe al lui Ceauşescu. Frumusețea ei nu a stârnit doar admirație, ci și invidie, iar una dintre cele care au urât-o pe marea actriță a fost Elena Ceauseșcu.

Femeia pe care Elena Ceaușescu o ura profund

Violeta Andrei a rememorat în urmă cu ceva timp ce avea soția lui Nicolae Ceaușescu cu ea.

„Pe Elena Ceauşescu n-am cunoscut-o, n-am vorbit niciodată cu ea, am dat mâna, atâta tot. Ea mă ura, pur şi simplu, eram persona non-grata”, spune actrița.

După ce Ştefan Andrei s-a stins din viaţă, pe 31 august 2014, Violeta Andrei s-a retras la vila din Snagov. Actrița a mai mărturisit și ce regim are.

„Am avut norocul să mă nasc aşa. Să am părul bogat, un fund bombat, pulpiţe, braţe subţiri şi sâni frumoşi. Mănânc şi acum cartofi prăjiţi în untură. Am de când mă ştiu 50 de kilograme. A mai avut o furie pe mine pentru că primeam premii internaţionale. Am luat Oscarul italienesc, oferit de Academia de Arte din Roma şi nu m-a lăsat să merg să-l iau. L-au trimis aici la Ambasadă şi mi l-a adus soţul meu acasă. Am mai luat un premiu de interpretare alături de Franco Nero, şi s-a întâmplat tot aşa. Şi atunci, din clipa aia, m-a interzis definitiv. Apoi, în 1990, Ion Iliescu m-a dat afară din Teatrul Bulandra, iar peste vreo doi ani am ieşit la pensie. Am o pensie de 2.000 lei şi o indemizaţia specială pe care o au doar 15 actori”, a mai mărturisit actrița.

Nu a mai vrut să apară la TV

Fuego i-a propus să apară într-o emisiune TV, dar aceasta a refuzat să facă playback.

„Trebuia să fac un film cu Corneliu Porumboiu dar a intervenit o problemă. S-a băgat nora mea pe fir, mi-a luat telefonul și i-a spus regizorului că nu-mi dă voie doctorul să mai filmez, că nu pot să plec de la Snagov din cauza sănătăţii. Regizorul voia să joc cu Vlad Ivanov, să fiu partenera lui, însă el are 47 de ani, cum puteam să intru eu în rolul unei femei de 50 de ani? Corneliu a zis că arătăm a pereche, dar eu cred că aș fi fost mai bună în rol de mamă”, a povestit actriţa.

Actrița are un fiu și de nepoțică

Actriţa are un singur fiu, Călin Andrei, care seamănă cu regretatul lui tată, Ștefan Andrei, dar şi o nepoţică.

„Fiul meu a făcut ASE-ul, dar îi plăcea şi lui muzica simfonică. I-ar fi plăcut să se facă dirijor dar, având în vedere că în acea perioadă eram interzisă, nu l-am mai lăsat. Nepoata mea e adorabilă, se numeşte Anastasia Ioana Loreta, are 12 ani, eu i-am pus numele Loreta. Mă sună, îmi spune Maia, iubeşte căţeii, are multe pasiuni, exact ca mine. Mă ocup de nepoata mea, de mică, am obişnuit-o să-i placă arta din toate punctele de vedere. Are talent si pentru actorie, a făcut cursuri, călărie, cascadorie. Eu mi-am făcut singură toate cascadoriile din filme. Lorena are multe talente, nu ştiu ce o să facă. La 8 ani spunea că o interesa sistemul galactic şi asteroizii. E fericită că poate discuta cu mine. E un copil foarte dotat”, a mai dezvăluit actriţa.

Adauga un comentariu