Secretele istoriei

Deshumarea cuplului Ceaușescu. Ce ascundea Elena Ceaușescu în gură

Publicat: 24 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deshumarea cuplului Ceaușescu. Ce ascundea Elena Ceaușescu în gură
Deshumarea cuplului Ceaușescu a avut loc în anul 2010. Cei doi au fost îngropaţi în anul 1989, în cimitirul Ghencea.

Deshumarea cuplului Ceaușescu a avut loc în anul 2010. Cei doi au fost îngropaţi în anul 1989, în cimitirul Ghencea. Medicii legişti au avut parte de o surpriză care i-a lăsat muţi de uimire.

Valentin, fiul cuplului Ceauşescu, a fost cel care a făcut cerere pentru deshumarea celor doi. Mircea Oprea, fostul soţ al Zoiei Ceauşescu, şi Valentin au luptat mulţi ani în instanţă pentru a afla ce s-a întâmplat după Revoluţie cu trupurile dictatorilor.

Medicii au rămas muţi de uimire la deshumarea cuplului Ceauşescu

Ajunşi în momentul deshumării, medicii au rămas uimiţi de descoperirea făcută. Elena Ceauşescu avea dantură personalizată!

Soţia dictatorului avea coroană dentară din aur, care a rămas aproape intactă, purtând inițialele numelui ei.
Pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la autenticitatea persoanelor îngropate, la deshumare a participat şi un medic legist. Acesta avea fisa dentara a Elenei Ceauşescu, iar acolo s-a putut observa inscripţia pe care o căuta toată lumea.

Încă un element extrem de interesant a fost consemnat de medicii legişti. Scheletul „tovarășei mamă“ nu s-a conservat la fel de bine precum cel al soțului său. Din câte se pare solul în care a fost îngropată Elena era mai umed decât cel în care era Nicolae Ceaușescu.

Ce s-a descoperit după testele ADN

După deshumarea cuplului Ceauşescu s-au cerut teste ADN pentru confirmare. Specialiştii IML au prelevat probe pentru a stabili dacă cei doi au fost într-adevăr îngropaţi la Ghencea. Rezultatele testelor au fost date după şase luni. Solul umed a făcut ca procesul să dureze un pic mai mult.

„Calitatea ADN depinde foarte mult de solul în care a fost înhumat. ADN-ul nu mai poate fi citit. El există în oase, dar nu mai poate fi citit. Ca o carte pe care o laşi prea mult în apă. E un proces foarte complicat. În momentul în care ai extras ADN-ul durează foarte puţin.

Procedura laborioasă, care trebuie repetată din mai multe eşantioane de os, poate să dureze şi câteva luni de zile. Am avut un caz la care am lucrat şase luni, după care am trimis eşantioanele osoase în Austria şi cei de acolo au lucrat şi ei aproximativ şase luni“, a declarat Dan Dermengiu, directorul INML.

Îngropați în luna decembrie a anului 1989, soții Ceaușescu și-au dormit, inițial, somnul de veci în două morminte separate, amplasate la 20 de metri unul de celălalt, în cimitirul Ghencea. După deshumare, trupurile lor au fost îngropate împreună, iar mormântul comun a devenit loc de pelerinaj pentru mulți nostalgici ai perioadei comuniste.

Ce avea Nicolae Ceaușescu în buzunar atunci când a fost arestat

În luna decembrie a anului 1989, mai exact pe data de 22, Elena și Nicolae Ceaușescu părăseau Capitala într-un elicopter privat, după ce au realizat că au pierdut controlul asupra poporului, iar revoluția capătă amploare.

Prima oprire a fost la Snagov, acolo unde își aveau reședința cei doi dictatori, în jurul orelor 12:00. De acolo, ei au pornit spre Târgoviște, dar, în apropiere de Boteni, armata a ordonat ca elicopterul să aterizeze. Atunci, tovarășa mamă și „Marele Cârmaci“ au părăsit aeronava, urmând a-și continua drumul în mașinile unor persoane oprite pe stradă de către ofițerii de securitate.

După ce au stat câteva ore ascunși, soții Ceaușescu au mers la sediul Miliției Județene, care, între timp, fusese ocupat de revoluționari. Aici, cei doi au fost arestați,.

Adauga un comentariu