Actualitate

Ce s-a întâmplat înainte ca tânărul să fie imobilizat în metrou. Sindcatul Europol a făcut anunțul

Publicat: 13 iul. 2020
Ce s-a întâmplat înainte ca tânărul să fie imobilizat în metrou. Sindcatul Europol a făcut anunțul

Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol, a explicat în direct ce s-a întâmplat, de fapt, în spatele imaginilor cu tânărul imobilizat în metrou pentru că nu purta masca de protecție corespunzător.

Poziția oficială a Sindicatului Europol, privind tânărul imobilizat la metrou

Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol, a declarat că masca de protecție nu-i acoperea nici gura, nici nasul. După ce i s-au făcut observații, tânărul, susține Andreica, a adresat cuvinte dure patrulei și a fugit în trenul de metrou. Acolo a fost imobilizat.

„Am avut o patrulă mixtă la metrou care a observat un tânăr ce nu purta corespunzător masca de protecție. Nu-i acoperea gura și nasul. I s-a atras atenția cu privire la obligativitatea purtării, a existat un schimb de replici între patrulă și tânăr. Acesta le-a adresat înjurii. După care a luat-o la fugă și undeva în garnitura unui metrou a fost imobilizat. Am asistat cu toții la acel circ ieftin”, a declarat Cosmin Andreica.

Privind declarația tânărului, Cosmin Andreica a precizat că „nu-l interesa amendă, ci să atragă atenția asupra faptului că nu există Covid și că nu intenționează să respecte aceste reguli pentru un virus inexistent.

„Nu s-a pus problema audierii tânărului pentru că nu a fost concret niciun fel de infracțiune față de el. A fost sancționat contravențional de patrula mobilă de jandarmi. Mă îndoiesc că s-a speriat. Inițial, colegii mei i-au atras atenție într-un mod amiabil, ca să zic așa”, a mai spus președintele sindicatului Europol.

Replica tânărului

Iosif Zainea, tânărul încătușat de polițiști și jandarmi la metrou, susține că el locuiește la Londra și nu știa că purtarea măștii este obligatorie în România. El a explicat că nu i-a jignit sau lovit pe jandarmi, iar aceștia l-au imobilizat înainte de a apuca să se legitimeze.

”Da, am avut masca pe gură. Jandarmii au făcut un apel către mine, dar eu nu i-am zis. Am urcat în metrou și am văzut că ei vin după mine. Le-am zis că le dau numele, data nașterii, tot ce au nevoie. Ei mi-au zis că nu mai este nevoie, că rezolvăm altfel. Nici n-am apucat să îmi pun masca la loc că aveam deja mâinile la spate.

N-am fost agresiv cu jandarmii. Ei mi-au spus că sunt nesimțit și m-au încătușat. M-au dus la secție cu cătușe la mâini, ceea ce nu mi se pare normal. Nu m-au lăsat Mi-au dat o amendă pentru nepurtarea măștii, mi-au mai dat o amendă pentru jandarmerie și încă vreo 2 amenzi. Dar dacă tu mă strângi de mâini, cum aș putea să tac?

Eu locuiesc mai mult la Londra, iar acolo nu se poartă masca, este o recomandare. Nu știam că este obligatorie purtarea măștii.”, a spus Iosif Zainea.

Comentarii
  • Deci pe scurt un rezistoid retard a crezut ca e inca 10 august si Dancila presedinte la partidul de la putere …LOL ….erau sefii rezistior la putere deci citand dint-o basista de la putere „ciocu mic si joc de glezne”

  • ma tu asta de mai sus,du-te roag-o pe mata sa te ierte,a crezut ca a crescut un vlastar demn de aceasta patrie,dar se pare ca a facut un avorton pe care mai bine-l canaliza decat sa-l lase sa respire aerul patriei

Adauga un comentariu