National

Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Fostul premier al României a ajuns consultant în cadrul departamentului de trecere la Euro-Departamentul Economie Verde

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Fostul premier al României a ajuns consultant în cadrul departamentului de trecere la Euro-Departamentul Economie Verde
Fostul premier PSD Viorica Dăncilă și-a anunțat demisia din partid

Multă lume își dorește să afle ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR din noua funcție de consultant în cadrul departamentului de trecere la Euro-Departamentul Economie Verde. Fostul premier al României indeplinește acest post de pe data de 15 mai. Odată cu numirea acesteia ca și consultant în cadrul departamentului de trecere la Euro- Departamentul Economie Verde, Dan Suciu, a precizat că „experiența de prim-ministru și cunoștințele pe care le are în domeniu” a fost motivația pentru această funcție.

Adrian Vasilescu, consilier în cadrul BNR, a făcut unele precizări cu privire la funcția pe care o ocupă Viorica Dăncilă.

Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR

Adrian Vasilescu, consilier în cadrul BNR, a vorbit despre funcția pe care Viorica Dăncilă o va desfășură în cadrul instituției.

”Doamna Dăncilă nu este consilier al guvernatorului BNR, ci consultant în cadrul departamentului de trecere la Euro- Departamentul Economie Verde.

Doamna Dăncilă are experienţă la Bruxelles, ca europarlamentar, a fost prim- ministru, are relaţii cu ecologiştii la nivel european şi poate să deschidă foarte multe uşi. Ea va fi folosită pentru astfel de întâlniri, pentru că România are nevoie de lobby în acest proces de trecere la euro.

Pentru acest proces, pe care BNR îl susţine, s-a creat un departament special cu mai multe birouri- Euro, Geopolitică, Economie reală şi economie bancară, Bănci centrale, Monede digitale şi Economie verde.

Tot acest departament va avea birourile la Clubul BNR, unde şi doamna Dăncilă va avea un birou.

Dosarul de trecere la euro este extrem de complicat, iar în acest proces BNR este inginerul şef şi trebuie să se ocupe de partea tehnică.

Ioan Mircea Paşcu, fost lider PSD şi fost europarlamentar, va fi consultant în departamentul de Geopolitică, iar Petre Roman va oferi cursuri de politici europene în cadrul acestui proces.”, a spus Adrian Vasilescu.

Din noua funcție, Viorica Dăncilă va primi un salariu de aproximativ 16.000 de lei pe lună, potrivit hotnews.ro.

Cât a câștigat Viorica Dăncilă ca prim-ministru

Din declarația de avere din 2019, depusă atunci când a candidat la alegerile prezidențiale, aflăm veniturile deloc mici ale Vioricăi Dăncilă.

Din cele șase luni de mandat de prim-ministru, Dăncilă a câştigat, în total, aproximativ 142.500 de lei. Tot din declarația de avere, aflăm că pentru funcţia de europarlamentar a fost răsplătită cu 32.678 de euro.

Pe lângă aceste sume,conform declaraţiei de avere din 2019, aflăm că Dăncilă avea în conturile în lei suma de 518.218 de lei. De asemenea, ea avea 57.615 euro în patru conturi şi 18.233 de dolari într-un alt cont bancar.

Totodată, ea deţine mai multe terenuri şi case și are şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro.

Flavia Groșan, despre Viorica Dăncilă: „S-a descurcat foarte bine la președenția CE”

Medicul Flavia Groșan a lansat un mesaj de apreciere la adresa Vioricăi Dăncilă. Aceasta a afirmat că fostul premier al României s-a descurcat remarcabil la președenția Consiliului Europei.

”Doamna asta, superbatjocorită, Viorica Dancilă, s-a descurcat foarte bine la președenția CE. O să-mi spuneți că a avut consilieri foarte buni. O să vă spun că da și este meritul ei că i-a ales. Asta înseamnă poziția, extrem de importantă, de consilier. De la ținută, accesorizare, până la discurs și acțiune. Trebuie să-ți pui în evidență omul pe care îl păstoreșți. Câți știu să facă onest asta? P.S. Citeam cu ceva ani în urmă la ce antrenamente dure, epuizante, era supus Băsescu înaintea unor prezentări de către consilierii lui. Dar nici nu-l luai prin surprindere. Da… a fi consilierul cuiva. Ce onoare!” scrie medicul Flavia Groșan pe Facebook.

Adauga un comentariu