Sanatate

Ce scade febra rapid: Șapte remedii naturale cu efect garantat

Publicat: 13 sept. 2021
O femeie care stă cu termomentrul în mână
Febra este adesea însoțită de frisoane, acea senzație de „piele de găină”, roșeață, transpirație, greață, dureri de cap.

Febra este un simptom al unei inflamații, infecții, intoxicații sau al unei alte boli. Ea se manifestă prin creșterea anormală a temperaturii corpului, fapt care ne face să ne întrebăm ce scade febra rapid? Îți vom prezenta șapte remedii naturale, cu efect garantat.

Se întâlnesc mai multe tipuri de febră: starea subfebrilă ( o temperatură de până la 37,5 °C), febră ușoară (37.5 – 38° C), febră (o temperatură între 38 °C și 39 °C), febră ridicată (o temperatură între 39 °C și 40,5 °C) și hiperpirexie (o temperatură de peste 40,5 °C). Febra este adesea însoțită de frisoane, acea senzație de „piele de găină”, roșeață, transpirație, greață, dureri de cap.

Ce scade febra rapid: Leacuri pentru febră și frisoane

Bineînțeles că febra poate scădea cu ajutorul medicamentelor, însă efect au și remediile naturiste, care sunt la îndemâna oricui. Astfel, eficiente în lupta cu febra pot fi: apa rece, busuiocul, oțetul de mere, stafidele, ghimbirul, menta și usturoiul.

Apa rece

Pentru a reduce febra, înmuiați un prosop în apă rece, scurgeți excesul și aplicați-l pe mâini, pe picioare și pe frunte. Schimbați prosopul în mod constant, o dată la câteva minute. Remediul acesta este extraordinar în caz de aveți temperatură ridicată.

De asemenea, pentru a vă relaxa, puteți face o baie în apă căluță. Feriți-vă de dușuri și încercați să vă odihniți cât mai mult.

Cum scădem febra: Busuiocul

Benefic în reducerea febrei este și busuiocul. El are un efect asemănător cu cel al antibioticelor. Puteți fierbe câteva frunze de busuioc, la care să adăugați o linguriță de ghimbir proapăt, dat prin răzătoare. Atunci când cantitatea se reduce la jumătate, adăugați puțină miere și consumați acest amestec de
sau trei ori pe zi, timp de trei zile.

Oțetul de mere

Un alt remediu bine cunoscut pentru febră este oțetul de mere. Prin reducerea căldurii de la nivelul pielii, oțetul reușește să scadă febra. Amestecați jumătate de cană de oțet de mere cu apă călduță și faceți baie timp de 10 minute.

Dacă temperatura crește din nou, repetați procedura. De asemenea, puteți amesteca oțet de mere cu apă rece, în cantități egale și puneți acest amestec pe un prosop. Aplicați-l pe frunte, pe mâini și pe picioare. Atunci când prosopul se încălzește, repetați procedura.

Se pare că oțetul are efecte miraculoase și pe plan intern. Amestecați două lingurițe de oțet de mere cu o linguriță de miere într-un pahar cu apă. Acest amestec se bea de 2-3 ori pe zi.

Stafidele

Stafidele au propietăți antioxidante și antibacteriene. Ele reduc rapid febra, dacă sunt înmuiate în apă, timp de oră și după care se zdrobesc. Apa rezultată de filtrează cu ajutorul unei site și i se adaugă sucul de la jumătate de lămâie. Amestecul rezultat se bea de două ori pe zi, până când febra dispare.

Ghimbirul

Ghimbirul are efect antiviral și antibacterian, ajutând astfel să ajute sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor. Pentru a scăpa de febră, preparați un ceai de ghimbir, la care să adăugați o lingutiță de ghimbir proaspăt răzuit. Îl lăsați la infuzat câteva minute, după care adăugați puțină miere. Beți acest ceai de trei sau patru ori pe zi.

Menta

Menta duce la scăderea temperaturii, prin efectul ei răcoritor. Se adaugă o linguriță de mentă proaspăt zdrobită la o cană cu apă fierbinte. Lăsați-l la infuzat aproximativ 10 inute, după care adăugați miere. Puteți consuma acest ceai de 3 sau patru ori pe zi.

Ce scade febra rapid: Usturoiul

Prin stimularea transpirației, usturoiul poate ajuta la reducerea febrei. El mai ajută și la eliminarea toxinelor din corp, grăbind astfel vindecarea. De asemenea, are proprietăți antibacterine eși antifungice.

Amestecați un cățel de usturoi mărunțit într-o cană cu apă fierbinte. Lăsați-l zece minute și apoi beți încet din acest amestec. Puteți să îl consumați de două ori pe zi. Important de menționat este că această băutură nu este recomandată copiilor sau femeilor însărcinate.
Adauga un comentariu