Sanatate

Puncte albe pe amigdale fără febră: Cauze, simptome și remedii naturiste

Publicat: 20 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Puncte albe pe amigdale fără febră Cauze simptome și remedii naturiste
Unele dintre cele mai frecvente cauze care conduc la apariția puntelor albe pe amigdale sunt amigdalita, candida sau mononucleoza.

Puncte albe pe amigdale, fără febră, pot apărea din cauza unei infecții virale sau bacteriene. Unele dintre cele mai frecvente cauze care conduc la apariția acestora sunt amigdalita, candida sau mononucleoza.

Punctele albe pe amigdalite pot apărea însoțite și de alte simptome, printre care se regăsesc: durere în gât, glande tumefiate în gât, gât uscat sau gust neplăcut în gură.

Tratamentul pentru această infecție este destul de simplu, dar vizita la un medic specialist este necesară. Lăsată netratată, infecția se poate agrava și răspândi.

Puncte albe pe amigdale fără febră: Cauze și remedii

În cazul în care ați sesizat puncte albe pe amigdale, dar nu aveți febră, este necesar să aflați motivul care a dus la apariția lor. Cel mai bun tratament este strâns legat de tratarea cauzei principale, care a produs infecția sau inflamația.

Unele dintre cele mai frecvente cauze care conduc la apariția puntelor albe pe amigdale sunt amigdalita, candida sau mononucleoza.

Amigdalita

Un motiv des întâlnit pentru punctele albe pe amigdale este amigdalita. Ea apare atunci când amigdalele se infectează și se inflamează, din cauza unei infecții virale sau bacteriene. În situația în care o infecție bacteriană a provocat un caz grav de amigdalită, medicul poate prescrie antibiotice.

Pentru a diminua disconfortul creat de amigdalită și pentru a scăpa de punctele albe, există mai multe remedii simple. Printre ele se regăsesc gargara cu sare și cu apă. Se amestecă o linguriță sau o jumătate de linguriță de sare la un pahar cu apă caldă și se face gargară de câteva ori pe zi, până când sesizați că disconfortul și punctele albe de pe amigdale au dispărut. De asemenea, puteți bea ceai de echinaceea de 2 sau trei ori pe zi. Această plantă crește imunitatea, organismul putând lupta mai ușor cu infecția.

Candidoza, cauza apariției unor puncte albe pe amigdale fără febră la copii

Candidoza este o infecție fungică, ce poate provoca puncte albe pe amigdale, afectând limba și partea din spate a gurii. Consumul de antibiotice este vinovat de apariția candidozei. Acestea perturbă echilibrul delicat al microorganismelor din corp, ducând la apariția candidozei.

Puteți scăpa de candidoză cu ulei de nucă de cocos. Se amestecă 1-2 picături de ulei de cuișoare sau ulei de scorțișoară și cu o lingurță de ulei de cocos. Amestecul se ține în gură timp de 20 de minute, fără a-l înghiți. Apoi, clătiți gura cu apă caldă și periați dinții.

O altă modalitate prin care puteți să vă vindecați de această infecție fungică este să consumați alimente fermentate.

Mononucleoza poate produce puncte albe pe amigdale fără febră

O altă cauză care produce pete albe pe amigdale este mononucleoza. Aceasta este o infecție virală, care apare în partea din spate a gurii și provoacă puncte albe pe amigdale, fără febră.
Mononucleoza este produsă de virusul Epstein-Barr (EBV) prin salivă și este comună printre adolescenți. Uneori, este dificil de diagnosticat, deoarece simptomele sunt similare cu infecția cu streptoccocus ( infecție bacteriană, care produce febră).

Alte simptome date de mononucleoză sunt inflamarea ganglionilor limfatici și a amigdalelor, durere în gât, oboseală, pierderea poftei de mâncare și dureri sub coastea (pot fi provocate de o splină mărită)

În acest caz, aveți nevoie de multă odihnă și să beți fluide, pentru a ajuta organismul să se recupereze după infecție. În situația apariției durerilor abdominale, evitați să ridicați obiecte grele, pentru a nu deteriora splina.

Adauga un comentariu