Prof. univ. dr. Tudorel Toader, actualul rector al Universității Alexandru Ioan Cuza Iași, a transmis trei posibile scenarii pentru începerea noului an universitar 2020-2021.
Un prim scenariu transmis de rectorul UAIC Iași este acela de a menține învățământului online. Tudorel Toader a precizat că specialiștii în educație arată cum învățământul online afectează substanța actului educativ, fiind lipsit de latura formativă.
Un al doilea scenariu, cel al revenirii la normalitate, la învățământul față în față. Această decizie ar reprezenta varianta preferabilă, greu însă de sperat că va fi realizată.
Și nu în ultimul rând, varianta mixtă, cu revenirea progresivă spre normalitate. Prof. univ. dr. Tudorel Toader precizează acest scenariu doar cu respectarea reglementărilor legale, a normelor de igienă și de distanțare socială, profesorul să desfășoare activitățile didactice normale, iar studenții care nu se încadrează în capacitatea amfiteatrului ori a sălii de seminar, prin rotație, să participe online, din alte amfiteatre, din biblioteci, ori din alt loc adecvat.
„La acest moment, cred în varianta mixtă!”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader.
Lista completă cu noii prodecani din cele 15 facultăți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”
La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, în calitate de rector a validat, a prezentat în Consiliul de Administrație (CA), lista completă cu persoanele care au funcții de conducere. Este vorba despre prodecani, respectiv directori de departamente din toate cele 15 facultăți. În plus, CA a validat și rezultatul concursului pentru ocuparea funcției de director la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” în persoana prof. univ. dr. Constantin Dram. Pe de altă parte, la Institutul de Cercetări Interdisciplinare-Departamentul Interdisciplinar Socio-Uman, candidatul prof. univ. dr. Adriana Zaiț a fost respins de către rectorul Toader
Lista completă cu noii prodecani din cele 15 facultăți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este următoarea: Biologie, conf. univ. dr. Naela Costică, Chimie, conf. univ. dr. Alin-Constantin Dîrțu, Drept cu lect. univ. dr. Mihai Dunea și lect. univ. dr. Nicolae-Horia Țiț. La Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) sunt 6 prodecani. Aceștia sunt: prof. univ. dr. Mircea Georgescu, prof. univ. dr. Cristian Popescu, conf. univ. dr. Bogdan Zugravu, prof. univ. dr. Costel Istrate, prof. univ. dr. Valentin Niță. La Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS), prodecan este conf. univ. dr. Adrian Cojocariu, Filosofie și Științe Social Politice, cei 3 noi prodecani sunt: prof. univ. dr. Anton Adămuț, conf. univ. dr. Bogdan Ștefanachi și conf. univ. dr. Ioan-Alexandru Grădinaru.
La Facultatea de Fizică este lect. univ. dr. Ionuț Cristian Topală, la Geografie și Geologie fiind conf. univ. dr. Traian Gavriloaiei și lect. univ. dr. Mihai Bulai. La Facultatea de Informatică, prodecani au rămas prof. univ. dr. Lenuța Alboaie și ect. univ. dr. Vlad-Tudor Rădulescu. La Facultatea de Istorie este prof. univ. dr. Laurențiu Rădvan, la Litere: conf. univ. dr. Oana Macari, lect. univ. dr. Sorin Mocanu și asist. univ. dr. Alin Titi Călin. La Psihologie și Științe ale Educației, prodecani sunt: prof. univ. dr. Nicoleta Laura Popa, conf. univ. dr. Camelia Soponaru și conf. univ. dr. Simona Butnaru. La Teologie Ortodoxă, prodecan este prof. univ. dr. pr. Ioan Cristinel Teșu, la Teologie Romano-Catolică fiind prof. univ. dr. pr. Iulian Faraoanu.