Prima pagină » Actualitate » Ce se întâmplă cu Alexia, fata cu brațele replantate, la mai bine de un an de la accidentul care i-a dat viața peste cap: „Lunar face câte o operație la brațul stâng, oasele încă nu s-au prins”

Ce se întâmplă cu Alexia, fata cu brațele replantate, la mai bine de un an de la accidentul care i-a dat viața peste cap: „Lunar face câte o operație la brațul stâng, oasele încă nu s-au prins”

19 mai 2024, 20:00,
BZI.ro, în Actualitate

Tatăl Alexiei Tudose, tânăra ale cărei brațe au fost replantate după un accident cumplit, dezvăluiri despre fiica sa. Cum se simte acum, la aproape un an și jumătate de la tragedie?

Povestea Alexei Tudose, tânăra ale cărei brațe au fost replantate după un teribil accident rutier petrecut în Pașcani, a emoționat o țară întreagă. Pentru mulți ceea ce au putut face medicii rămâne în continuare o minune. Chiar dacă nu a fost deloc o recuperare ușoară, adolescenta în vârstă de 16 ani este recunoscătoare pentru faptul că poate cânta din nou la pian. Ba mai mult decât atât, are planuri serioase pentru viitor.

Tatăl Alexiei a mărturisit cum se simte fiica lui acum, după cea mai grea perioadă din viața sa, dar și cum a reușit să treacă peste această grea încercare.

Ultimele detalii despre starea de sănătate a Alexei Tudose

Toată lumea a auzit de cazul Alexei Tudose. Adolescentei i-au fost replantate ambele brațe, după ce a fost victima unui accident rutier petrecut în Pașcani. Au fost momente grele atât pentru ea, cât și pentru familia sa. Fata a trecut prin 15 intervenții chirurgicale și o mulțime de exerciții de recuperare.

Ei bine, la un an și cinci luni de la accidentul de mașină, Alexia Tudose cântă din nou la pian.

AdvertisementTatăl fetei povestește cu multă emoție că este profund impresionat și recunoscător pentru faptul că fiica sa a reușit să facă acest lucru, după tot ceea ce i s-a întâmplat. Chiar dacă nu s-a recuperat complet, este încrezător în viitorul fiicei lui și este alături de ea necondiționat.

„Sunt atât de fericit că fiica mea a început să cânte din nou la pian, la un an și cinci luni de la accidentul de mașină, am plâns de emoție. Se reface treptat, pianul o ajută foarte mult să-și recupereze dexteritatea degetelor, înainte erau atrofiate, acum le poate folosi de la ambele mâini. La mâna dreapta, care fusese zdrobită, s-a recuperat mai bine, ca nervi, ca mușchi, mai sunt probleme la cot, pe rotație, dar se va rezolva.

A mai avut acum o lună o intervenție chirurgicală foarte importantă, a fost ca un puzzle uriaș operația, pentru că au fost anumite oase care s-au prins între ele, iar medicul i-a desfăcut din nou brațul, i-a scos calusul dintre oase, inclusiv la antebraț. Încă mai este de lucrat la cot, nu poate face flexia totală, nu poate ajunge încă cu mâna dreaptă la gură. A trecut prin vreo 15 operații, de la accidentul de mașină. Lunar, ea face câte o operație la brațul stâng, pentru că oasele încă nu s-au prins cum trebuie”, a mărturisit Florin Tudose, tatăl Alexiei, pentru Playtech.ro.

Adolescenta are șanse să se recupereze aproape complet

Alexia Tudose va merge în Anglia pentru tratament, întrucât acolo au aparatura necesară. Tatăl fetei spune că mai este destul din drumul până la recuperare, însă medicii au încredere că totul va fi bine.

Mai mult decât atât, bărbatul spune că este impresionat de ambiția fiicei sale, care face recuperare timp de 6 ore pe zi. La aproape un an și jumătate de la tragedie, reușește să scrie, să cânte la pian și să facă tot ceea ce îi stă în putere pentru a se însănătoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *