Stiri si curiozitati

Ce se întâmplă dacă bați pisica: Cu siguranță nu te-ai fi așteptat la asta!

Publicat: 10 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În cazul în care ai un animal de companie în casă și te gândești ce se întâmplă dacă bați pisica, trebuie să știi că există riscul că pisica ta să nu te mai iubească. De cele mai multe ori, proprietarii de animale de companie, în special de pisici, sunt iritați atunci când felina se cațără pe masa din bucătărie, pedepsindu-le și folosind mișcări bruște.

În cazul în care pisica simte că este agresată se poate îmbolnăvi. Iar dacă, începi să-ți tratezi felina într-un mod rău, fie ignorând-o din cauza comportamentului său, strigând sau lovind-o, pisica va începe să urineze în afara tăvii, pierzând încrederea în propriul stăpân. În cazul în care te comporți frumos cu animalul tău de companie, pisica te va iubi.

pisica urcata pe usa
Chiar dacă pare sănătoasă, nu prezintă schimbări de apetit sau de activitatea, pisica poate suferi

Ce se întâmplă dacă bați pisica: Ce faci greșit în comportamentul cu animalul tău de companie

Pentru a evita pierderea conexiunii cu animalul tău de companie, trebuie să-ți tratezi pisica cu respect și răbdare, încă din prima zi. Chiar dacă la început, pisica ta este mai neascultătoare, se urcă pe masă sau distruge lucrurile de prin casă este bine să ai răbdare. Uneori, pisica poate face toate aceste lucruri chiar din cauza stăpânului.

Spre exemplu, când pisica nu-și folosește tava pentru a-și face treburile, există probabilitatea ca așternutul acesteia să fie murdar, tava să se afle într-o cameră zgomotoasă sau lângă mâncare sau poate fi bolnavă. În aceste situații este important să urmărești foarte bine comportamentul pisicii tale pentru a identifica care este cauza acestui comportament. Este important să nu-ți bați pisica sau să ridici vocea la ea, deoarece dacă nu ai grijă de pisică așa cum merită, va avea tendința de se simți foarte tristă și singură.

o pisica care sta asezata pe jos
Uneori, poți chiar să-ți rănești animalul de companie, acesta suferind nu doar răni psihice dar și fizice

În cazul în care mișcările bruște și comportamentul agresiv față de animăluțul de companie continuă, pisica va avea mai puțină afecțiune pentru tine. Prin urmare, înainte de a face pasul de a adopta un animal de companie, în special, o pisică, trebuie să știi că ea este o ființă vie, care are nevoie de atenție și afectivitate aproape constant. Astfel, un animal de companie este o responsabilitate și trebuie tratată ca atare.

Ce nu trebuie să faci atunci când ai o pisică în casă: Felinele pot suferi în taină

Pe lângă faptul că pisicile nu trebuie bătute, astfel nu-ți vei dresa animalul de companie, acestea nu trebuie împinse de pe suprafețele din casă precum dulap, masă sau de pe pat. Pentru cei mai mulți dintre noi, obiceiul felinelor de a se cățăra pe tot ce există în casă este o neplăcere pentru stăpâni. Cu toate acestea, pisica nu trebuie tratată ca un frisbee și niciodată nu trebuie împinsă sau aruncată de pe dulap.

o pisica culcata pe podea
Pentru a evita pierderea conexiunii cu animalul tău de companie, trebuie să-ți tratezi pisica cu respect și răbdare

Uneori, poți chiar să-ți rănești animalul de companie, acesta suferind nu doar răni psihice dar și fizice. Mulți proprietari de pisici, consideră că un animal de companie este mai mult pentru decor, însă greșesc. Aceștia nu sunt un obiect, ci un animăluț care are nevoie de afecțiune, hrană și atenție, dus la veterinar și sterilizat.

De asemenea, nu este bine să-ți bați pisica deoarece felinele sunt experte în ascunderea problemelor de sănătate, astfel dacă va fi rănită după un caz de agresivitatea, nu vei observa că aceasta suferă din cauza durerii. Chiar dacă pare sănătoasă, nu prezintă schimbări de apetit sau de activitatea, pisica poate suferi, manifestând ulterior un comportament anormal. Astfel, înainte de a te decide să adopți un animal de companie trebuie să știi și ce se întâmplă dacă bați pisica.

o pisica pe masa
În cazul în care pisica simte că este agresată se poate îmbolnăvi
Adauga un comentariu