Cancan ultimă oră

Ce se întâmplă în familia solistului Petrică Mâțu Stoian, la 6 săptămâni de la moartea sa. Este legat de avere!

Publicat: 18 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se întâmplă în familia solistului Petrică Mâțu Stoian la 6 săptămâni de la moartea sa. Este legat de avere
Cei care vor moșteni averea interpretului de muzică populară ar putea să se confrunte cu o problemă, și anume ca 70% din drepturile de autor să fie preluate de stat pentru Fondul Cultural Român

Ce se întâmplă în familia interpretului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian, la șase săptămâni de la moartea sa? Este legat de avere! Ce probleme ar putea să întâmpine moștenitorii acesteia.

Până la finalizarea anchetei morții solistului Petrică Mâțu Stoian, familia a fost nevoită să pună stop succesiunii. Cei care vor moșteni averea interpretului de muzică populară ar putea să se confrunte cu o problemă, și anume ca 70% din drepturile de autor să fie preluate de stat pentru Fondul Cultural Român.

Artistul avea contract cu organizația respectivă și are obligația legală de a colecta drepturile de autor și după moartea sa. Banii se strâng într-un cont și nu vor putea fi accesați până când nu se va lămuri cine este moștenitorul legal. În Senat, în anul noiembrie, a trecut un amendament care propune ca 70% din sumele nerepartizate în cazul unor artiști care au murit să fie distribuite către instituția de stat amintită anterior. Însă, inițiativa s-a lovit de opoziția organismelor de gestiune colectivă, dar și a artiștilor.

În acest moment, familia este concentrată să afle cine este vinovat de moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Astfel, succesiunea a trecut pe planul al doilea. Familia artistului așteaptă expertizele medicilor legiști, dar și concluziile anchetatorilor.

Petrică Mâțu Stoian a murit la 61 de ani, în spital

Petrică Mâțu Stoian a fost un interpret de muzică populară foarte îndrăgit și respectat. La sfârșitul lunii octombrie, artistul a filmat, alături de colegii săi de breaslă, ediția care va putea fi văzută de Revelion, dar nimic nu prevestea nenorocirea. Bărbatul a ajuns de urgență la spital, după ce a acuzat stări de rău și începuse să tușească cu sânge. Potrivit medicilor, bărbatul suferea de bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. De câteva zile, artistul se afla în tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin. Petrică Mâțu Stoian era imunizat cu ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus. În trecut, bărbatului i-a fost extirpat un rinichi și a fost sub tratament timp de un an.

Adauga un comentariu