Actualitate

Ce se întâmplă în toamnă cu școlile, dacă vine un al doilea val de infectări cu COVID-19

Publicat: 28 apr. 2020
ce-se-va-întâmpla-în-toamnă-cu-școlile
Ce se va întâmpla în toamnă cu școlile, dacă vine un al doilea val de infectări cu COVID-19, premierul Ludovic Orban a ținut să facă precizări.Ce se va întâmpla în toamnă cu școlile, dacă vine un al doilea val de infectări cu COVID-19, premierul Ludovic Orban a ținut să facă precizări.

Ce se va întâmpla în toamnă cu școlile, dacă vine un al doilea val de infectări cu COVID-19, premierul Ludovic Orban a ținut să facă precizări.

Guvernul a luat decizia reluării cursurilor în format fizic din septembrie, anul școlar în curs continuând în online până pe 12 iunie, situația elevilor și a studenților fiind încheiată pe bază notelor de până acum, fără ca elevii să mai fie evaluați sub forma unor teze.

„Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiți. În funcţie de situaţie vom lua toate măsurile care se impun. Guvernul, de exemplu, a decis poate printre primele țări să suspende cursurile în școli și facultăți, pentru că așa am considerat necesar

Astăzi, după o analiză extrem de aprofundată, pentru că au fost foarte multe voci care au cerut redeschiderea şcolilor, am luat această decizie de a menţine suspendate cursurile şi de a relua şcoala în toamnă. Pentru că, în evaluarea pe care am făcut-o, extrem de amănunţită, am identificat foarte multe riscuri în cazul deschiderii şcolilor. Aici lucrurile sunt foarte clare: viaţa, sănătatea elevilor şi profesorilor trebuie puse pe prim plan. În ceea ce priveşte cunoştinţele se poate stabili un mecanism prin care acestea să ajungă la elevi. Evident, ne propunem clar să închidem anul şcolar şi ne propunem ca examenul de evaluare, de bacalaureat să fie luate, astfel încât să permitem elevilor din clasa a VIII-a, din clasa a XII-a să continue şcoala pe treapta care urmează în procesul educaţional”, a declarat Ludovic Orban.

Școlile nu se mai deschid

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că şcolile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ.

„S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Nu se vor întoarce elevul, studentul, fizic, la cursuri”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a informat că anul şcolar se va încheia pe 12 iunie. Până atunci continuă formele de învăţământ la distanţă şi că şcolile se vor redeschide în septembrie.

Şeful statului a precizat că elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală după 2 iunie. Asta pentru a se pregăti pentru examenele naţionale.

Adauga un comentariu