Actualitate

Ce se va întâmpla cu elevii care vor manifesta simptome chiar în timpul orelor de curs. Luminița Barcari, secretarul de stat de la Ministerul Educației explică

Publicat: 25 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se va întâmpla cu elevii care vor manifesta simptome chiar în timpul orelor de curs. Luminița Barcari secretarul de stat de la Ministerul Educației explică
Profesorii sunt nemulțumiți: „Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu filmările”

Ce se va întâmpla cu elevii care vor manifesta simptome chiar în timpul orelor de curs. Luminița Barcari, secretarul de stat de la Ministerul Educației explică . În ultima perioadă, mulți părinți s-au întrebat ce va păți copilul lor, în cazul în care va avea simptome de COVID-19 în timpul orelor de curs. Tocmai de aceea, Luminița Barcari, secretarul de stat de la Ministerul Educației arată că elevii suspecți de coronavirus vor sta izolați într-o cameră specială, până vor veni părinții să îi ia. Dacă după testare, aceștia sunt pozitivi, cursurile clasei respective se suspendă pentru o perioadă de 14 zile.

”Dacă în cazul în care preșcolarii și elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau simptomatologie specifică infectării SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare, adică este copilul izolat într-o sală specială, este anunțat părintele care vine și merge cu el la medicul de familie. În cazul în care se confirmă îmbolnăvirea lui cu SARS-CoV-2, deci la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire într-o clasă, se suspendă cursurile școlare ale clasei respective pentru o perioadă de 14 zile.

La apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire în clase diferite ale aceleiași unități de învățământ, se suspenda cursurile școlare ale unității de învățământ pe o perioadă de 14 zile de la data de debut a ultimului caz.”, a spus Barcari la Radio România Actualități.

Traian Băsescu vorbește despre debutul anului școlar: ”Vom avea o transmitere a bolii de nedescris”. Ce se va întâmpla cu elevii

Duminică seara, fostul președinte al României a criticat modul în care guvernanții s-au preocupat de redeschiderea școlilor, arătând că pe timpul verii nu s-a făcut mai nimic.

„Spre exemplu, acum începe şcoala şi ei acum se agită, Deci nu s-au agitat o vară întreagă-. Ei acum pregătesc dascălii pentru curriculul online.

Dacă micșorezi curricula găsești modalităţi de substituire. Nu au făcut nimic iar mâine poimâine vor spune, școlile să se descurce.”, a afirmat fostul președinte.

Traian Băsescu vorbește despre debutul anului școlar: ”Vom avea o transmitere a bolii de nedescris”

El este de părere că numărul de cazuri va crește alarmant, odată cu începerea școlii. De asemenea, Traian Băsescu adaugă o listă de lucruri pe care Guvernul le-ar fi putut face, dar nu le-au făcut. Acesta este de părere că începutul de an școlar va fi un ”dezastru pentru copii şi familii”.

”Vom avea o transmitere a bolii de nedescris. Aveam primării ce aveau posibilitatea de a pregăti structuri modulare pe post de clase. Nu au făcut nici asta. E greu să mai descrii incompetenţa şi lipsa de viziune a acestui guvern.

Să nu credeți că dacă ar veni trupa lui Ciolacu ar fi mai bine.

Şi acolo incompetența e cât cuprinde, la PSD: Marea problemă acum ca Guvernul să cheme doi, trei, cinci oameni care să le dea idei după ce toată vara s-au ținut de propagandă despre cât de buni sunt ei, despre cum au salvat țara.

Mai bine pregăteau cadrele didactice să predea la distanţă, să pregătească acoperirea rețelelor în zonele rurale pentru același motiv sau se puteau interconecta la rețeaua optică a Trans Electrică sau a CFR.

Nu au făcut nimic și acum se pregătesc cuc aparatul de propagandă cât de bine fac ei şi cum ratam din cauză nu știu cui debutul de an școlar. Acest debut de an școlar nu poate fi altceva decât un dezastru pentru copii şi familii”, a spus Traian Băsescu.

Adauga un comentariu