Sanatate

Ce simptome prezintă ulciorul la ochi și cum se tratează? Tratament rapid acasă

Publicat: 27 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce simptome prezintă ulciorul la ochi și cum se tratează Tratament rapid acasă
Pentru a trata această afecțiune, medicii recomandă picături și unguente antiiflamatoare (unele dintre ele având la bază antibiotice), însă există și câteva remedii naturale foarte eficiente, care pot fi utilizate în caz de apariție a orjeletului.

Ulciorul la ochi sau orjeletul este un abces care se manifestă la nivelul pleoapei, mai exact la rădăcina unei gene și poate duce la apariția unor simptome supărătoare. Pentru a scăpa de disconfort, te invităm să descoperit un tratament rapid, pe care îl poți prepara acasă.

Ulciorul la ochi se manifestă prin durere, roșeață și edem, simptome localizate pe suprafața conjuctivală posterioară a tarsului (scheletul fibro-cartilaginos al pleoapelor). În unele cazuri, inflamația poate fi severă și însoțită de febră sau frisoane. La baza genelor poate să se formeze o mică pustulă gălbuie, înconjurată de hiperemie, indurație și edem difuz. Leziunea se rupe în decurs de două până la patru zile și elimină puroi, ducând astfel la ameliorarea durerii și la vindecarea rănii.

Pentru a trata această afecțiune, medicii recomandă picături și unguente antiiflamatoare (unele dintre ele având la bază antibiotice), însă există și câteva remedii naturale foarte eficiente, care pot fi utilizate în caz de apariție a orjeletului.

femeie cu ulcior la ochi
Ulciorul la ochi se manifestă prin durere, roșeață și edem, simptome localizate pe suprafața conjuctivală posterioară a tarsului (scheletul fibro-cartilaginos al pleoapelor).

Ulcior la ochi. Ce tratament rapid să urmezi acasă?

Pentru tratarea ulciorului, indicate sunt compresele calde, spălarea pleoapei afectate și masarea ușoară a pleoapei. De asemenea, recomandat este să renunți la machiaj până la vindecarea ulciorului și la genele false. Importantă este și spălarea pensulelor de make-up cu apă și săpun, spălarea pleopelor cu apă călduță de mai multe ori pe zi și spălarea mânilor în mod regulat.

Până la vindecarea ulciorului, este indicată și renunțarea la lentilele de contact ori evitarea folosirii la comun a pernei și a prosoapelor.

Iată ce tratament să urmezi acasă.

Comprese calde

Compresele calde sunt de mare ajutor în ceea ce privește ulciorul la ochi. Acestea favorizează aducerea puroiului acumulat la suprafața pielii, fapt ce ajută la drenarea lui în mod natural. Tot ce trebuie să faci este să înmoi un prosop curat în apă caldă și să îl aplici pe pleoapa afectată. Ține-l așa 5-10 minute, apoi reaplică-l la câteva ore. Indicat este să nu pui presiune mare pe zona respectivă și să nu spargi abcesul, fiindcă, astfel, vei contribui la râspândirea infecției.

Dacă nu preferi compresele umede, poți folosi o compresă uscată. Pentru aceasta, trebuie să încălzești un prosop curat cu fierul de călcat, apoi să îl aplici pe pleoapa dureroasă.

Spălarea pleoapei afectate

Înainte de a atinge zona ochilor, asigură-te că te-ai spălat pe mâni cu apă și săpun. Apoi, cu apă călduță din belșug, clătește-ți, pleoapa afectată. În final, cu ajutorul unui șervețel, tapotează zona pentru a o usca. Nu uita să arunci șervețelul imediat după folosire.

Ulcior la ochi, tratament rapid acasă: Masarea ușoară a pleoapei afectate

Cu degetele curate și uscate, ori cu ajutorul unui tifon, masează-ți ușor pleoapa, pentru a stimula drenajul. Rolul masajului este, astfel, eliminarea puroiului din glanda infectată. Oprește-te din masaj dacă simți durere la atingere. Masajul se poate realiza doar în momentul în care durerile au dispărut.

De precizat este că, la nivelul ochiului, nu se aplică uleiuri esențiale, tincturi sau alte soluții preparate acasă, deoarece aceasta îți pot afecta vedea și pot duce, chiar, la pierderea ei.

copil cu ulcior la ochi
Pentru tratarea ulciorului, indicate sunt compresele calde, spălarea pleoapei afectate și masarea ușoară a pleoapei.
Adauga un comentariu