La psiholog

Pozițiile de somn: ce spun despre tine

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pozițiile de somn ce spun despre tine
Ce spun despre tine pozițiile de somn

Ce spun despre tine pozițiile de somn? Dormiți pe burta sau pe spate? Poziția pe care o avem cand dormim spune multe despre noi.

Pentru psihoanatomiști, poziția pe care o avem cand ne cufundam în brațele lui Morfeu indică starea noastră de moment. Joseph Messinger, psiholog și specialist în limbajul corpului, a fost unul dintre primii care a descifrat limbajul psihic al corpului nostru. Pentru acest „decodificator gestual”, care a murit în 2012, a dormi pe spate sau pe stomac nu este un fapt banal. Iată ce a crezut acest expert.

Care este cea mai bună poziție pentru a dormi?

În timpul unei nopți, este normal să vă deplasați și să schimbați poziția de mai multe ori. În general, cu cât ești mai preocupat de o situație dificilă, cu atât somnul îți este mai neliniștit.

Preocupate mai ales de sănătatea coloanei vertebrale, chiropracticii ne sfătuiesc să dormim mai degrabă pe spate sau în lateral, cu picioarele îndoite. Dar nu recomandă să dormi pe burta, deoarece această poziție crește curbura lombară și dăunează colului uterin.

Dormi pe partea ta

În partea stângă pentru femei, dreapta pentru bărbați. Temperamentele favorizează această pozitie. Dar este, de asemenea, un semn al sănătății sau al unui echilibru psihosomatic bun. Predomină impresia evenimentelor de stăpânire.

În partea dreaptă pentru femei, stânga pentru bărbați. În general, adormim de această parte când avem probleme de sănătate sau o minte preocupată. Anxietatea sau stresul sunt adesea parte din ea.

Bratul sub perna. Acest lucru indică adesea necesitatea de a vă liniști.

Ce spun despre tine pozițiile de somn. Adormi în poziția fetală

Obrazul stâng în palma mâinii. Acest obraz este sediul simbolic al tandreții. Plasat pe palma stângă, indică o nevoie de îmbrățișări.

Obrazul drept în palma. Semn simbolic al curajului, această poziție particulară dezvăluie o nevoie de stimulare a persistenței.

Ambele brațe încrucișate, în poziție de faraon: această poziție reflectă o deficiență emoțională reală și un sentiment real de nesiguranță. Adesea oamenii superstițioși adormesc așa.

Adormi pe spate

Somnul pe spate este, în general, un semn de echilibru mental bun și liniște sufletească completă. Este, de asemenea, o modalitate bună de a asigura o mai bună fluiditate intelectuală.

Dacă îți ascunzi fața sub brațe. Poate că încercați să vă protejați teritoriul mental de intruziuni simbolice, gânduri toxice. Adoptarea acestei poziții poate însemna că suferiți de anxietate tranzitorie.

Ce spun despre tine pozițiile de somn. Dacă adormi pe stomac

Această poziție poate însemna că cineva încearcă să umple o deficiență emoțională sau să calmeze un sentiment de hipersensibilitate. Trebuie să găsiți cumva un refugiu care să vă protejeze de agresivitatea pe care o îndurați în timpul zilei. Această poziție se găsește adesea la adolescenții care se confruntă cu instabilitate emoțională. Postura ventrală fiind ideală pentru calmarea aprecierilor, de ce să nu o experimentați când aveți mici probleme în a adormi?

Alte poziții de somn

Unii oameni dorm în poziții destul de ciudate. Cel care doarme su un picior in pat si cu celalalt pe podea este foarte îngrijorat. Chiar dacă acest caz este rar, unii dorm în postura de somn a bebelușilor. Potrivit specialistului, aceste persoane se află într-o situație complicată care îi împinge în regres. Ei regretă că nu sunt copii, pentru a putea evita cu siguranță asumarea responsabilității.

Tags:
Adauga un comentariu