Economic Local

Ce spun specialiștii despre jucăriile pentru adulți. Mirela Munteanu: „Acestea nu înlocuiesc, nu compensează și nu sudează fisurile ce pot exista în planul intim al vieții de cuplu” – FOTO

Publicat: 01 dec. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Ce spun specialiștii despre jucăriile pentru adulți. Mirela Munteanu Acestea nu înlocuiesc nu compensează și nu sudează fisurile ce pot exista în planul intim al vieții de cuplu - FOTO
Jucăriile pentru adulți sunt un subiect tabu în România

Un psihoterapeut de cuplu, specializat în sexologie, discută despre utilizarea jucăriilor pentru adulți. Deși sunt un subiect tabu în România, specialiștii spun că oamenii nu știu faptul că aceste obiecte pot îmbunătăți o relație de cuplu și ajută la cunoașterea propriului corp

Mirela Munteanu, psiholog clinician, psiholog de cuplu și de familie, psihosexolog, lucrează de 3 ani în acest domeniu. Susține că terapia de cuplu este un proces prin care partenerii angajați într-o relație romantică învață să își exprime emoțiile într-un mod mai sănătos, să înlocuiască comportamentele disfuncționale cu unele mai sănătoase, să dezvolte emoții pozitive între parteneri și să acumuleze instrumente necesare pentru a gestiona situațiile de criză care pot apărea odată cu trecerea timpului. Specialista spune că popularitatea jucăriilor pentru adulți a crescut în ultimii ani.

„Cu toate acestea, încă ne mai confruntăm cu păreri pro și contra în ceea ce privește impactul pe care îl au jucăriile pentru adulți asupra stării de bine fizice, psihice și emoționale. În calitate de psihosexolog pot spune că utilizarea individuală a unei jucării sexuale de către un individ care trăiește într-o lume de pasiuni și care ignoră realitatea interacțiunii cu ceilalți duce la centrarea totală a minții asupra eului și la grave dezechilibre psihice, fizice și sufletești. În ceea ce privește utilizarea jucăriilor în relația de cuplu, aș vrea să subliniez că acestea nu înlocuiesc, nu compensează și nu sudează fisurile ce pot exista în planul intim al vieții de cuplu”, a precizat Mirela Munteanu.

Care sunt cele mai căutate jucării pentru adulți

O angajată din cadrul unui magazin specializat în vânzarea jucăriilor pentru adulți, din Iași, spune că majoritatea clienților sunt bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 78 de ani, care cumpără cel mai des pilule pentru erecție. De asemenea, femeile care vin în magazin sunt orientate spre vibratoare.

„Cele mai cumpărate produse sunt pilule care ajută la erecție. Acestea sunt din plante, în special Maca, o plantă benefică pentru sistemul nervos, deoarece majoritatea au probleme cu inima. O pastilă se poate lua o dată pe zi și te ajută 2-3 zile, deoarece dă un boost de energie organismului și ajută la regenerarea celulelor. În rândul femeilor, cele mai căutate jucării pentru adulți sunt vibratoarele. Eu sunt judecată că lucrez aici. Este vina societății, deoarece se pune o presiune, lipsește și educația sexuală, iar tinerii nu sunt deloc informați. Mulți tineri, dar și persoane mai în vârstă, vin în magazinul nostru fără să știe ce vor sau de ce au nevoie, se plâng de relația lor de cuplu”, a spus G.P., angajata magazinului.

Cele mai amuzante cadouri de Crăciun

Potrivit acesteia, angajații din aceste magazine se confruntă deseori cu situații stânjenitoare, deoarece clienții sunt reticenți, se simt rușinați să vorbească despre nevoile lor, dar și ale partenerului.

„Oamenii cumpără pentru persoanele apropiate, precum prieteni, diferite cadouri. Unii au cumpărat diferite obiecte vestimentare în forma organelor genitale, cătușe cu puf, orice chestie amuzantă”, a mai spus angajata.

Cele mai scumpe jucării pentru adulți sunt seturile care conțin diferite dispozitive care ajută la întreținerea unui act romantic satisfăcător, precum vibratoare sau inele pentru organele genitale. Prețurile sunt cuprinse între 12 și 400 de lei.

Jucăriile pentru adulți sunt un subiect tabu în România, dar tinerii și, mai nou, persoanele în vârstă își depășesc reticența și merg în sex shop-uri.

Comentarii
  • De ce nu spuneți că sunt clienți care au primit mesaje deocheate sau telefoane de la angajații dv! Vă folosiți de contactele clienților, le vedeți profilul pe FB și vrem să avem o mentalitate sănătoasă!?

  • Ți-au marketat pe FB măciuci roz și cătușe+biciușcă și te simți lezat/a? Romanii au învățat și eu de la ăia mai mari cum se vând produsele “clienților fideli”.

  • Cacaturile alea de pilule – absolut toate – contin sinedafil si/sau decanonat de nortestosteron. Nu exista pilula din buruieni care sa aiba efect imediat. Alea cu adevarat din plante se iau in tratamente de 1-3 luni, iar efectul incepe sa se vada dupa 1-2 saptamani – vezi exemplul macca sau apilarnil care e top.
    Atentie cu mizeriile alea de pilule ca daca nu stai bine cu inima risti sa mori cu mana la pupaza si cu capul gol…

  • Ca inginer aitist din Iași folosesc vasâlină pentru mână. Atât! Asta e singura mia prietenă sau iubită. Nu mă trădează niciodatâ cu altcineva. Mâna me e fidelă 100%

Adauga un comentariu