Actualitate

Ce spune jurnalistul Iosefina Pascal despre un eventual accident nuclear la centrala de la Zaporojie: „Nimeni nu are interes” – VIDEO

Publicat: 18 aug. 2022
Iosefina Pascal accident nuclear centrala Zaporojie
Iosefina Pascal susține că rușii și ucrainenii aruncă vina unul pe celălalt cu privire la bombardamentele de la centrala Zaporojie

În Studioul BZI LIVE a fost programată astăzi, 18 august 2022, o nouă ediţie de interes public alături de jurnalistul Iosefina Pascal. Incisivă invitata a discutat despre un posibl accident nuclear ce ar putea avea loc la centrală Zaporojie din Ucraina.

Mai mult decât atât, aceasta a discutat despre isteria creată cu pastilele de iodura de postasiu ce sunt distribuite cetăţenilor romani.

„În caz de război nuclear nu mai faci nimic, te rogi şi îţi mănânci ultima masă dacă mai apuci. În caz de accident nuclear la Zaporojie, lucrurile sunt discutabile. Am observat că de ceva vreme, ucrainenii şi ruşii se acuză unii pe alţii că atacă centrală. Până acum 2 zile, pe ruşi nu i-am văzut să facă cum e la noi, dar au început să arate şi să facă simulări. Un generator ar fi fost distrus, un sistem de protecţie este distrus şi dacă va cădea şi celelalt generator se va încălzi miezul şi va fi grav”, a spus Iosefina Pascal, la BZI LIVE.

Jurnalistul Iosefina Pascal, despre un posibil accident nuclear la centrală Zaporojie

Jurnalisul Iosefina Pascal a menţionat că absolut nimeni nu doreşte un eventual accident nuclear la centrală Zaporojie din Ucraina. Invitata a menţionat că în caz contrar, radiaţiile ar afecta Ucraina, Republica Moldova şi România, în special partea de Nord.

Însă, odată explodata cea mai mare centrală nucleară, Europa va intra într-un colaps total.

„Vestea proastă pentru că noi este că Zaporojie este mai aproape decât Cernobîl. Primii afectaţi sunt Ucraina, Republica Moldova şi România. Toată regiunea Moldovei şi Constanța vor fi afectate, Bucureştiul scapă la limită conform simulării ruşilor. Nu se va ajunge acolo pentru că indiferent de planurile ruşilor şi ucrainenilor nu-ţi poţi permite o criză socială şi medicală atât de mare. Primul lucru pe care-l fac oamenii se uită cum vor disipa izotopii şi unde merge norul şi vor fuge. O migraţie masivă din cauza unui incident nuclear, cea din Ucraina, cea din Africa, o să însemne colapsul Europei. Majoritatea celor din Est se vor duce spre Vest. Vii pe fondul unei crize energetice, artificiale, economice, alimentare, va înseamnă dezastru. De aia se va face orice pentru a se evita un incident nuclear. Ruşii vor opri centrală. Oprirea înseamnă asigurarea liniştii medicale a Europei. Este teroare pentru că la noi trebuie să se justifice 6 milioane de euro date pe pastilele de iod. Teorismul mediatic creşte. Nu este de neglijat. Discursul cu Zaporojie este din martie”, a spus Iosefina Pascal, jurnalist.

Iosefina Pascal: „Va fi panică totală”

Fiind o vină pasata de la ruşi la ucraineni şi invers, jurnalistul Iosefina Pascal susţine că pentru moment ar fi o tactică de război. Însă, dacă accidentul nuclear nu va fi evitat, oamenii vor comite acte de violenţă, vor abandona tot şi vor pleca.

„Ucrainenii fac propagandă pentru este tactică de război, fac reclamă negativă ruşilor. Dar de două zile ruşii nu mai sunt liniştiţi şi trimit avertismente. Ei au zis că se tem de vizită de mâine a şefului ONU în Ucraina şi ruşii spun că Ucraina ar vrea să bombardeze centrală pentru a distruge ultimul modul care ţine temperatura miezului jos. Dacă nu ştii poziţiile, de ce nu opreşti centrală? Acum este jumătate-jumătate. Ruşii nu au un interes şi să-şi pună singuri cenusă în cap. Cert este că nimeni nu credeau până acum că se va întâmpla ceva. În mâna lor stă cheia. Orice eventuală acţiune ostilă a ucrainenilor. Pare că nimeni nu doreşte să evite acest accident nuclear. E bizar. Rusiei nu i-ar veni bine şi dacă se întâmplă nu o să mai intereseze pe cineva că a dat Rusia sau Ucraina, ci efectul: panică totală, oamenii vor comite fapte de violenţă, îşi vor abandona tot şi vor pleca. Se va crea isterie. Nu vreau să mă gândesc, mai ales când Cernobîl s-a întâmplat nu exista mass-media şi atunci s-a muşamalizat foarte mult. Nu m-ar mira să se întâmple la fel şi aici, dar va fi amplificată panica în perioada următoare pentru că se termina vacanţa, începe şcoala, începe sezonul de scumpiri”, a conchis jurnalistul Iosefina Pascal, în exclusivitate pentru BZI LIVE.

Pe lângă subiectul unui eventual accident nuclear la centrala de la Zaporojie, Iosefina Pascal a discutat și despre monitorizarea non-stop a românilor.
Comentarii
Adauga un comentariu