Actualitate

Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu despre valul de infectări din școlile din România

Publicat: 20 sept. 2021
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației în platoul unei emisiuni
Sorin Cîmpeanu menționează faptul că numărul de infectări din școli sunt cauzate de ultimele săptămâni de vacanță Sursă foto: DIGI24

Ministrul Educației a vorbit în direct la un post de televiziune despre numeroasele infectări din şcolile din România. Sorin Cîmpeanu consideră că pentru acest lucru sunt responsabile ultimele săptămâni de vacantă.

Contextul declaraţiilor este cel în care, la doar o săptămână după ce a fost început anul şcolar peste 1000 de elevit şi 600 de profesori au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Sorin Cîmpeanu consideră că ultimele săptămâni de vacantă sunt responsabile pentru valul de infectări din şcolile din România

Sorin Cîmpeanu susţine faptul că valul de infectări din ultima perioadă nu are nicio legătura cu școala. De altfel, aceste infectări ar fi rezultatul ultimelor săptămâni de vacantă. Pe de altă parte, ministrul Educației atrage atenţia asupra faptului că noua tulpină de COVID-19 este mult mai contagioasă:

„În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima parte a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar. Însă ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este din păcate o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, a declarat, la Digi24, ministrul educației.

De altfel, Sorin Cîmpeanu a avut aceeași reacție in momentul în care Bucureștiul a intrat în scenariul galben, susținând că nu școala este de vină. Pe de altă parte, Nelu Tătaru susține vaccinarea obligatorie pentru profesorii din România.

Ministrul Educației face apel la toţi părinţii pentru a nu-și lăsa copiii la școală dacă au simptome

În încheiere, ministrul Educației explică faptul că toţi cei diagnosticaţi au fost simptomatici. De altfel, Sorin Cîmpeanu le solicită părinților să nu-și lase copiii la scoală dacă au simpome:

„Toate cazurile au fost depistate în urma apariției de simptome, iar testarea a confirmat pozitivitatea acestor situații. Este un motiv în plus de a face apel încă o dată la părinți ca în cazul în care observă cele mai mici simptome să nu-i trimită în colectivitate”, a mai precizat Cîmpeanu.

Câți școlari s-au infectat cu COVID-19 în școlile din România

Cursurile faţă în faţă, suspendate pentru aproape 18.000 de elevi din cauza infectărilor COVID-19
Potrivit Centrulului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), astăzi, 17 septembrie 2021, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

• Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 1.091 • Număr personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 604

• Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 795

• Nr. copii/elevi din clasele/grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 17.658

Adauga un comentariu