Actualitate

Ce spune ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, despre apariţia unui nou vaccin anti-Covid-19 – VIDEO

Publicat: 03 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce spune ministrul Sănătăţii dr. Alexandru Rafila despre apariţia unui nou vaccin anti-Covid-19 - VIDEO
În luna octombrie ar putea apărea un nou vaccin împotriva noului coronavirus

Ministrul Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, a discutat ieri, 2 august 2022, despre apariţia unui nou vaccin anti-Covid-19. Serul ar putea apărea în toamna acestui an, după ce un alt val de infectări ar lovi ţara noastră.

„Estimarea nostră este că decesele vor mai creşte în 3-4 săptămâni, pentru că există un decalaj între creşterea numărului de cazuri şi decese. În niciun caz nu sunt decese comparabile cu valul patru COVID, când a fost o situaţie fără precedent”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, marţi seara, 2 august 2022.

Un nou vaccin anti-Covid-19, în România. Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul

Un noul val de SARS-CoV-2 bate la uşa României, din toamnă, a declarat fostul reprezentant la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ministrul Alexandru Rafila a menţionat că în momentul de faţă nu se iau în calcul noi restricţii, însă anunţă că un nou vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi accesibil din această toamnă.

Mai precis, noul ser va fi gata „probabil în octombrie” și România îl va achiziţiona negreşit, a mai spus ministrul.Mai mult decât atât, dr. Rafila susţine că masca de protecţie poate fi purtată în spatiile închise şi în mijloacele de transport în comun, dar măsură este doar o recomandare.

„Nu avem în vedere o măsură restrictivă, recomandăm utilizarea măştii în interior şi în mijloacele de transport în comun. Cred că obligativitatea măştii în acest sezon cald e dificil de implementat, pentru că oamenii ar purta-o incorect, cred că e mai bună o recomandare”, a continuat şeful de la Sănătate.

Ţara noastră ar putea fi lovită la toamnă de al șaptelea val Covid-19, avertizează ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Vă aducem aminte că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 11.600 de cazuri noi de persoane infectate, cu peste 6.400 mai multe față de ziua anterioară. Starea de alertă care a permis izolarea obligatorie, dar şi alte restricţiile din pandemie, a expirat în lună martie a acestui an.

Ce spune Alexandru Rafila despre actualul val al pandemiei

În continuarea declaraţiei sale de presă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 este mult mai mic săptămâna aceasta decât precedentă, ceea ce ar sugera că s-a depășit vârful valului al șaselea al pandemiei în România.

„Ieri am avut peste 11 mii de cazuri, dar comparativ cu săptămâna precedentă au fost cu câteva sute mai puțin. Astăzi avem în jur de 9000 de cazuri, din nou cu câteva sute mai puțin decât miercurea precedentă. Dacă aceste cifre se vor confirma, la începutul săptămânii viitoare probabil că vom putea discuta despre stabilizarea creșterii numărului de cazuri în al șaselea val pandemic”, a declarat Rafila, la începutul ședinței de Guvern.

Social-democratul a mai discutat şi despre situația din spitale, inclusiv despre nevoile unităţile medicale de refacere a stocurilor de antivirale, dar și la măsurile de precauție care trebuie respectate în continuare.

„Trebuie să continuăm să dezolvăm asistența medicală în ambulatoriu, să asigurăm antivirale, să refacem stocurile de antivirale și avem grijă să monitorizăm strict capacitatea de spitalizare inclusiv în secțiile ATI, care la acest moment este de 17% în secțiile COVID și 15% din totalul paturilor disponibile de terapie intensivă. Măsurile de precauție indivuală, utilizarea măștii, evitarea aglomerațiilor când este posibil rămân valabile pentru combaterea pandemiei în României”, a mai precizat ministrul Rafila.

Cel mai probabil, noul vaccin anti-Covid-19 va fi produs de compania farmaceutică Pfizer.

Adauga un comentariu