Eveniment-Social

Ce spune un reputat istoric despre conflictul irano-american:  A fost DOAR sistemul de rachetă rusesc sau și … ?

Publicat: 12 ian. 2020

Laviniu Adrian Lăcustă are, într-o postare publicată pe o reţea de socializare, un punct de vedere legat de conflictul care a alertat întreaga planetă. Laviniu Lăcusta lansează câteva ipoteze legate de evenimentele în cauză:

” Întrebarea principală este : A fost DOAR sistemul de rachetă rusesc sau și … ?

În postarea din 8 ianuarie 2020 făceam referire la BLATUL iraniano-american și la victimele colaterale rezultate în urma catastrofei aviatice. Am anticipat pe baza datelor din presă că a avut loc un atac accidental cu rachetă asupra avionului ucrainean.

Prin urmare:

TEZA 1: Atacul Iranului cu rachete asupra bazelor americane a fost doar un foc de paie! Iranienii au avut grijă să îi avertizeze pe americani, așa cum s-a demonstrat din dovezile apărute ulterior. Cei care le-au transmis informațiile au fost irakienii și mai bănuim încă o putere pe care nu o vom preciza pentru moment. Informațiile primite au dat un răgaz de 2 ore armatei americane să își ia toate măsurile de precauție: o parte din soldații americani au părăsit cele două baze militare, iar cei rămași s-au protejat în buncăre. Din datele transmise de americani nu au fost nici victime, nici pierderi materiale. „Atacul la scară largă…” (cităm din comunicatul Pentagonului din noaptea de 7 spre 8 ianuarie) „… a fost un foc de paie menit să salveze demnitatea conducerii religioase a statului islamic în ochii propriului popor”.

TEZA 2: Ne-am permis să afirmăm în aceeași postare din 8.01. că avionul ucrainean a fost doborât accidental de către una dintre cele 12-13 rachete iraniene lansate spre bazele americane.Scenariul prăbușirii aeronavei în urma unei defecțiuni, invocate inițial de către iranieni a căzut ulterior la analizele video și la rapoartele făcute de către serviciile secrete. La această teorie am reușit să intuim că nu putea fi vorba de o prăbușire ci de o lovitură letală. S-a demonstrat ulterior că avionul a fost lovit de către un sistem mobil de rachete de fabricație rusească. Pe 9.01.2020, premierul Canadei, Justin Trudeau, bazându-se pe rapoartele serviciilor secrete canadiene a fost primul care a transmis presei că avionul a fost lovit de către o baterie mobilă antiaeriană. Ulterior, în stilul caracteristic frivol și Donald Trump a sugerat același lucru, fără a fi la fel de explicit. Pe 10.01.2020, Iranul și-a recunoscut oficial responsabilitatea pentru doborârea „din greșeală” a avionului ucrainean. Cel care și-a asumat în totalitatea răspunderea a fost șeful Gardienilor Revoluției, Amir Hajizadef. Președintele Ucrainei și Premierul Canadei au solicitat detalii privitoare la cei care au fost responsabili direcți pentru moartea a 176 de oameni. Mai exact aceștia au dorit să știe cine sunt cei care au făcut parte din acea unitate mobilă. Insistența acestora nu este întâmplătoare

Apar însă mai multe întrebări legate de acest atac:

1) Cum a fost posibil să fie luat la țintă exact acest avion care avea la bord, 82 iranieni, 63 canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, 4 afgani, 3 germani și 3 britanici? Pe același culoar aerian decolaseră și alte avioane anterior.

2) Cum se poate ca un sistem de rachete mobil modern de fabricație rusească TOR M1 să nu poată face distincție prin radarul propriu între un avion civil și o rachetă sau un bombardier american!!

3) Cum a putut comandantul acelei unități să ia de capul lui o astfel de decizie fără a anunța Cartierul General și implicit Comandantul Suprem: Ayatollahul?

Pe 7 ianuarie 2020, coincidență, la câteva ore înaintea atacului iranian, Președintele rus Vladimir Putin a efectuat o vizită „surpriză” în capitala Siriei – Damasc. El s-a deplasat în aceeași zi la centrul de comandă al grupului de trupe ruse dislocat în Siria. Se cunosc relațiile apropiate dintre Teheran și Moscova și putem presupune cu o probabilitate foarte mare că rușii aveau cunoștință de iminentul „atac devastator” pe care forțele iraniene urmau să îl declanșeze în doar câteva ore în noaptea de 7 spre 8 ianuarie. Stațiile radar rusești le permit trupelor ruse să aibă un control aerian asupra a tot ce zboară militar și civil deasupra Orientului Mijlociu.

Mai putem intui ceva: datorită relațiilor „prietenești” dintre Putin și Trump, ultimul a fost informat de către Președintele Rusiei asupra „atacului” care urma să aibă loc în noaptea de 7 spre 8. Știm deja că iranienii nu s-au bazat doar pe ruși pentru a-i preveni pe americani. Au avut grijă să transmită aceleași informații și prin intermediul irakienilor dar și al danezilor.Trebuie spus că Rusia în ultimii 10 ani a făcut eforturi uriașe pentru a-și recâştiga statutul de superputere. Flota sa militară este prezentă aproape în toate mările și oceanele planetei: Marea Neagră, Marea Mediterană și Oceanul Indian au însă o importanță strategică deosebită. Aviația rusă șicanează constant puterile occidentale. În același timp, consilierii militari ruși și armele de fabricație rusească au ajuns să fie prezente și în Venezuela, Siria, Iran și chiar într-un stat NATO: Turcia.

În acest context, ținând cont de conflictul ruso-ucranian și de relațiile înghețate dintre cele două țări , nu putem să excludem și varianta unei complicități criminale indirecte sau directe a militarilor ruși în doborârea avionului ucrainean, cum nu putem elimina nici ipoteza atacului intenționat pe care iranienii l-au făcut împotriva aeronavei ucrainiene dacă ne gândim că în avion erau și cetățeni iranieni ce urmau să ceară azil, probabil în Canada.

TEZA 3: a)Întrebarea principală este însă: a fost DOAR sistemul de rachetă rusesc sau și … ?

b) Epoca regimului islamic în Iran se apropie de sfârșit!” se arată în postarea publicată de Laviniu Lăcustă.loading...

Adauga un comentariu