International

Ce spunea, Hermann Goering, arhitectul principal al statului polițienesc nazist al Germaniei: Pentru a transforma oamenii în sclavi, Guvernul trebuie să promoveze frica

Publicat: 25 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ce spunea Hermann Goering arhitectul principal al statului polițienesc nazist al Germaniei Pentru a transforma oamenii în sclavi Guvernul trebuie să promoveze frica
Ce spunea, Hermann Goering, arhitectul principal al statului polițienesc nazist al Germaniei

Un citat celebru circulă pe rețelele de socializare. Citatul îi este atribuit principalului arhitect al statului polițienesc nazist al Germaniei, Hermann Goering. Acesta spunea că, pentru a transforma oamenii în sclavi, Guvernul trebuie să promoveze frica. Frica este cea care îi face pe oameni supuși, obedienţi și gată să răspundă afirmativ la politicile făcute de stat:

Acum 76 de ani, în timpul procesului de la Nurenberg, când a fost întrebat cum a convins poporul german să-l susțină, Hermann Goering spunea:

Este un lucru simplu. Nu are de-a face cu nazismul, ci cu natura umană. Poţi face asta într-un regim nazism, socialist, poţi să o faci în comunism, în monarhie sau democrație. Singurul lucru pe care Guvernul trebuie să facă pentru a transforma oamenii în sclavi este să promoveze frica. Și dacă poți găsi ceva care să-i sperie, vor face tot ceea ce dorești. se arată în citat.

Nazismul a fost cea mai neagră pată din istoria umanității, o perioadă în care milioane de oameni au avut de suferit din cauza deciziilor criminale, odioase, luate de Hitler. Frica i-a transformat pe europeni în persoane obediente, într-o turmă de oi.

Comentarii
  • Din pacate istoria se repeta doar ca astazi omenirea a devenit lipsita de principii, bun simt, si omenie. AVIZ AMATORILOR(DOCTORI/MEDIA)

Adauga un comentariu