Diete si regimuri

Ce sunt alimentele antiinflamatoare

Publicat: 27 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce sunt alimentele antiinflamatoare
Ce sunt alimentele antiinflamatoare

Ce sunt alimentele antiinflamatoare? Dureri articulare, spondilită, osteoartrită, cancer, răceli, amigdalită, bronșită. Mâncarea poate dezvălui sau accentua inflamația din organism. Care este lista de alimente antiinflamatoare care trebuie favorizate?

Un aliment antiinflamator este un aliment care pune foarte puțin stres asupra pancreasului în timpul digestiei, atât în ​​producția sa de insulină pentru a gestiona nivelul de zahăr din sânge, cât și în digestia grăsimilor și proteinelor. În schimb, un aliment „pro-inflamator” sau „inflamator” îl solicită excesiv.

Ce este inflamația în organism?

Fiziologic, inflamația nu este patologică. Contribuie de fapt la repararea corpului prin furnizarea de elemente de apărare și eliminarea deșeurilor. Devine patologica atunci când degradează mai mult decât repara.

Cum afectează dieta inflamația?

Alimentele implică o munca foarte mare pentru pancreas. Când pancreasul este stresat, nervul vag care este conectat la acesta (la nivelul creierului) este și acesta ceea ce crește congestia în țesuturile corpului care produce inflamație și poate promova în timp boala inflamatorie. Astfel, alimentele pot juca un rol în inflamație.

Ce sunt alimentele antiinflamatoare

O dietă antiinflamatoare este o dietă fără glucoză, cu mai puține proteine ​​și lipide greu de digerat. Printre aceste alimente se numara:

fructe (în special roșii) și legume, inclusiv cruciferele, recomandate în special să se mănânce mai degrabă crude decât gătite sau să fie prăjite pentru intestinele fragile, fără semințe.
(moderat) cărnuri albe (pui, curcan, rață).
pește (sălbatic).
pentru grăsimi: grăsimi crude, cum ar fi uleiul de măsline, cu prioritate, apoi uleiul de nucă de cocos, uleiul de floarea soarelui, rapița, nucul. Unt, da, dar în cantități mici (maxim 15 grame pe zi).
sirop de agave sau miere în loc de zahăr.
lamaie în loc de oțet, deoarece se transformă în citrat în stomac și devine alcalin, ceea ce este bun pentru organism.
ste necesar să beți apă bogată în bicarbonat pentru a ajuta pancreasul. Este necesar să beți la sfârșitul mesei, în mod ideal, la cel puțin 20 de minute după, niciodată în timpul mesei.
făină de porumb, hrișcă, secară, năut, grâu, orez.
de preferat orezul decât pastele.
Într-o dietă antiinflamatorie, ar trebui să se adopte un stil de gătit cu aburi sau cu bulion de casa.

Adauga un comentariu