Diete si regimuri

Ce sunt alimentele pro-inflamatorii

Publicat: 28 iul. 2020
lactate
Ce sunt alimentele pro-inflamatorii?

Ce sunt alimentele pro-inflamatorii? Adoptarea unei diete antiinflamatorii inseamna eliminarea alimentelor care cresc inflamația prin plasarea unei tensiuni prea mari pe pancreas.

Alimente acide

Alimentele acide, cum ar fi ceapa, stimulează producția de acid clorhidric în stomac. Dacă facem acest acid, pancreasul va trebui să facă bicarbonat pentru a-l digera, ceea ce il suprasolicita. Alte alimente care oferă aciditate: oțet, carne roșie (carne de porc, carne de vită, vițel, miel, cal, gâscă).

Lactate

Trebuie să eliminăm produsele care sunt în mod natural greu de digerat, cum ar fi laptele de vacă, nu din cauza grăsimilor sale, ci din cauza proteinelor sale care necesită o mulțime de enzime pentru a fi digerate. Prin urmare, produsele lactate ar trebui eliminate, inclusiv cele obținute din laptele de oaie și capră. Nu vom rămâne fără calciu dacă mâncăm mai puține produse lactate, pentru că il avem în restul dietei.

Ce sunt alimentele pro-inflamatorii? Faina de grau industriala

Făina, așa cum este fabricată astăzi, creează o inflamație suplimentară în intestine. Acest lucru privește toate tipurile de făina de grâu moderne, foarte fine.

Zahărul trebuie interzis dintr-o dietă antiinflamatoare

Există problema diabetului, dar, dincolo de asta, este o sarcină metabolică pe care o supraîncărcați atunci când mâncați o mulțime de zaharuri. Dacă nu aveți diabet, nu vedeți repercusiuni deoarece pancreasul funcționează bine, dar hrăniti totusi starea inflamatorie. Concret: trebuie să eliminăm toate sursele de glucoză. Nu mai vorbim de produsele industriale care conțin zahăr.

Alte alimente de evitat: usturoi (în exces), ceai negru, ceai verde, cafea, bere.

Adauga un comentariu