Local

Ce sunt terapiile prin masaj? Aurel Tudorache ne spune, la BZI LIVE, de câte ori trebuie să mergem la masaj – VIDEO

Publicat: 09 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce sunt terapiile prin masaj Aurel Tudorache ne spune la BZI LIVE de câte ori trebuie să mergem la masaj - VIDEO
Masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente și apreciate forme de terapii alternative, utilizate în tratamentul durerilor musculare.

Aurel Tudorache, maseur terapeut – Director Regional Asociația de Masaj și Terapii Complementare, a discutat în emisiunea BZI LIVE despre terapiile prin masaj. Iată de câte ori trebuie să mergem la masaj, pentru a avea parte de o stare de sănătate perfectă.

Masajul presupune o prelucrare manuală metodică și sistematică a părților moi ale corpului, realizată prin diferite modalități, și anume: masaj manual, masaj efectuat cu ajutorul aparatelor, masaj cu ajutorul apei (jet de apă), masaj cu vacuum sau masaj cu gheață. Acesta din urma este folosit, de regulă, în cadrul kinetoterapiei, în cazul contracturilor sau a durerii.

Pentru realizarea masajului se pot utiliza diferite substanțe, în funcție de tipul acestuia și de scopul urmărit, cunoscute sub numele de agenți de alunecare. Aceștia pot fi atât umezi (ulei de masaj, creme), cât și uscați (pudre pe bază de talc sau pudre revulsive, care au scopul de a crește vascularizația locală).

Ce sunt terapiile prin masaj? Aurel Tudorache, maseur terapeut: „Eu merg pe prevenție măcar o dată la două săptămâni sau o dată pe lună”

Masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente și apreciate forme de terapii alternative, utilizate în tratamentul durerilor musculare. Scopul masajului terapeutic este de a elimina și de a decongestiona punctele de declanșare a durerii, de a decontractura mușchii și de a rezolva problemele circulatorii. În același timp, masajul terapeutic stimulează circulația sângelui și a limfei, fapt ce previne instalarea diferitelor afecțiuni, printre care se numără și cancerul.

„Doar un singur masaj pe lună previne cancerul. Sunt studii făcute la Oxford în detrimentul acesta. Prevenția e mama sănătății, cum se spune. Noi dacă mergem măcar o dată pe săptămână, dar dacă avem o problemă reală, adică suntem anxioși, nu avem un somn bun, suntem tot timpul stresați, avem ceartă în casă, avem ceartă la muncă, e un stres. Atunci, noi dacă am merge o dată pe săptămână, am vedea diferența. Doar că eu merg pe prevenție măcar o dată la două săptămâni sau o dată pe lună. Atunci, noi dacă mergem o dată pe lună o să vedem niște transformări asupra corpului nostru.”, a declarat Aurel Tudorache, la BZI LIVE.

Care sunt beneficiile masajului? Aurel Tudorache: „Poți să dormi mai bine, ești mai relaxat, ești mai calm”

Potrivit terapeutului Aurel Tudorache, masajul ne ajută să dormim mai bine, să fim mai relaxați, mai calmi. Mai mult, acesta a precizat că dacă masajul este făcut ca la carte, imediat după ce este realizat avem o singură dorință: să mergem acasă și să dormim.

„Poți să dormi mai bine, ești mai relaxat, ești mai calm, pentru că de multe ori, când pleci de la un masaj, îți vine clar o singură chestie, să te duci în pat și să dormi, dacă este făcut ca la carte. Atunci un masaj ajută foarte mult corpul nostru. E ca și cum corpul nostru are anumite rotițe, la care, dacă noi punem câte o picătură de ulei, ăla ar fi masajul, credeți-mă că ar merge mult mai bine.”, a mai spus Aurel Tudorache.

Adauga un comentariu