Actualitate

Ce superstiții aveau soții Nicolae și Elena Ceaușescu. Care erau cele mai mari temeri ale cuplului

Publicat: 27 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce superstiții aveau soții Nicolae și Elena Ceaușescu. Care erau cele mai mari temeri ale cuplului
Nicolae și Elena Ceaușescu credeau într-o mulțime de superstiții și obiceiuri străvechi, iar unele chiar deveniseră obsesii pentru ei

Multă lume se întreabă ce superstiții aveau soții Ceaușescu, dar totodată și care erau cele mai mari temeri ale lui Nicolae și Elena. Astfel, se pare că cei doi ar fi dezvoltat anumite fobii, dar totodată aveau și anumite obiceiuri bizare. Și totuși, se pare că frica cea mai mare a lui Ceaușescu era moartea, dictatorul având chiar un sfarșit tragic.

Nu mai încape nicio îndoială că Nicolae și Elena Ceaușescu rămân unele dintre cele mai controversate personaje ale acestei țări. Chiar dacă au trecut mai bine de 30 de ani de la noartea lor, continuă să iasă la iveală tot felul de lucruri care mai de care mai ciudate. În cele ce urmează, ne vom opri asupra superstițiilor pe care le-a avut cuplul de dictatori toată viața lor.

Ce superstiții aveau soții Ceaușescu

Este binecunoscut faptul că soții Nicolae și Elena Ceaușescu nu au fost niște persoane școlite. Iar acesta ar fi și principalul motiv pentru care ei nu și-au dezvoltat credințe foarte puternice și bine stabilite. Cu toate acestea, cei doi dictatori credeau într-o mulțime de superstiții și obiceiuri străvechi, iar unele chiar deveniseră obsesii pentru ei. Spre exemplu, Nicolae Ceaușescu era obsedat de igienă. Dictatorul era germofob și prefera mereu să se dezinfecteze de fiecare dată când dădea mâna cu o autoritate.

În plus, soții Ceaușescu țineau mult la curățenie și nu intrau niciodată în casă încălțați. Pe lângă faptul că se gândeau că fac mizerie, cei doi credeau că, odată descălțate încălțările de peste zi, toate energiile rele adunate vor dispărea după schimbarea lor. Astfel, ei lăsau la intrare orice energie negativă și casa lor era în siguranță.

În plus, se mai știe că Nicolae Ceaușescu avea o mare frică de aerul condiționat. Din acest motiv, majoritatea clădirilor care s-au construit de-a lungul vieții sale nu aveau această dotare. Aici nu se mai punea problema neapărat de superstiții, dar se pare că avea ceva probleme de sănătate încă din tinerețe, care s-ar fi putut agrava din cauza aerului. De multe ori, oficialii se fereau să ia parte la evenimente în locațiile alese de dictator.

Moartea, cea mai mare frică a lui Ceaușescu

Dictatorul se temea foarte tare de moarte și își dorea să trăiască mult. Având în vedere că era ateu și nu credea deloc în Dumnezeu, se temea foarte tare de divinitate și de orice semn primit în acest sens. Din acest motiv, a decis să nu mai vorbească cu părintele Arsenie Boca, după ce acesta i-ar fi prezis că el și Elena vor fi uciși în zi de sărbătoare.

„«Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?». Şi Arsenie i-a spus: «Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi». Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care l-a adus pe părinte să-l ia şi să nu-l mai vadă”, potrivit declarațiilor făcute de Zoe Dăian, nepoata lui Arsenie Boca.

Însă Ceaușescu se mai temea foarte tare și de cifra 7. Pe data de 7 iulie 1977, el și-a condus mama pe ultimul drum, dar cu mare regret și teamă. Nicolae Ceaușescu a aflat de la apropiații săi că, atunci când înmormântarea unui om se face într-o zi „însemnată”, sufletul decedatului se va chinui până la următoarea „aliniere” a oricărui alt număr. Se spune că ar fi fost gata să amâne ceremonia, însă în cele din urmă ea a avut loc. Așadar, se observă că sunt multe superstiții după care se ghidau în viață soții Ceaușescu.

Adauga un comentariu