Prima pagină » Sanatate » Ce vitamine se conțin în curmale? Beneficiile fructelor pentru organism

Ce vitamine se conțin în curmale? Beneficiile fructelor pentru organism

27 mart. 2023, 10:00,
în Sanatate

Multe persoane nu știu exact cum se mănâncă curmalele și ce beneficii au acestea. Curmalele sunt fructe foarte nutritive, bogate într-o varietate de vitamine și minerale. Acestea pot fi o gustare dulce excelentă pentru consumatorii preocupați de sănătate care doresc să evite consumul de „calorii goale” din dulciuri.

Vorbind despre beneficiile curmalelor pentru organism, trebuie să începem cu fibrele. Aceste fibre alimentare nu sunt digerate de organism și acționează ca un curățitor natural. Acestea activează metabolismul, ajută activitatea tractului gastrointestinal și permit ca deșeurile să părăsească organismul la timp. Încă un aspect important este că fibrele favorizează sațietatea, ceea ce înseamnă că, după ce ați mâncat curmale, nu veți simți foamea pentru o lungă perioadă de timp.

Curmalele și beneficiile acestor fructe. Elemente importante pentru organism conținute în acestea

Curmalele sunt extrem de bogate în siliciu. Doar 30 g vă pot oferi doza zilnică din acest element vital, necesar pentru rezistența oaselor, mobilitatea articulațiilor, elasticitatea vaselor de sânge și a inimii, sănătatea pielii, a părului și a unghiilor.

Curmalele conțin mult crom, care este esențial pentru metabolizarea corectă a grăsimilor din organism. Deficitul de crom duce adesea la arderea lentă a grăsimilor, la supraponderabilitate și la dezvoltarea obezității. Un alt fapt important constă în faptul că cromul susține funcția tiroidiană, este implicat în formarea sistemului imunitar, ceea ce este deosebit de important în afara sezonului.

În compoziția curmalelor, vitaminele B care sunt direct implicate în metabolismul celular și în metabolismul energetic. Importante pentru sistemul nervos central, creier, sistem imunitar. Fără ele, activitatea normală a sistemelor circulator și cardiovascular este imposibilă.

Magneziul este un alt element esențial pentru funcționarea sistemului nervos. Printre altele, este foarte important pentru reglarea somnului și a stării de veghe. În plus, curmalele conțin multe alte elemente importante – potasiu, calciu, mangan, cupru, seleniu, fier, vitamina PP, vitamina K. Toate acestea fac din acest fruct o sursă excelentă și destul de accesibilă de energie.

Curmalele contribuie la combaterea constipației. Fructele care înlocuiesc antibioticele

Nu degeaba curmalele sunt considerate una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți. Aceste substanțe protejează celulele de radicalii liberi, care provoacă reacții oxidative dăunătoare și activează procesul de îmbătrânire. Alimentele bogate în antioxidanți ajută la menținerea tinereții la nivel celular.

Ele activează imunitatea. O altă proprietate importantă a antioxidanților este capacitatea lor de a stimula sistemul de apărare propriu al organismului și, astfel, de a rezista efectelor dăunătoare ale virușilor și bacteriilor.

Medicii caută de mult timp înlocuitori pentru antibiotice, care au multe efecte secundare. S-a dovedit că unele ingrediente din produsele naturale înlocuiesc în timp medicamentele obișnuite. De exemplu, s-a dovedit că extractele din frunze și sâmburi de fructe de curmal au activitate antibacteriană.

Acestea ajută la menținerea sănătății oaselor. În plus, fructele îmbunătățesc digestia. Curmalele sunt bogate în fibre, astfel că se recomandă a fi incluse cu regularitate în dieta celor care suferă adesea de constipație. Alimentele bogate în fibre alimentare ajută la stimularea intestinelor și te fac să uiți de simptomele neplăcute.

Pentru a te bucura de curmale delicioase și pentru a profita de beneficiile acestora este mai bine să cumpărați acest produs ambalate. În acest fel puteți verifica data de expirare și vă puteți asigura că alegeți un produs de calitate. Cel mai bine este să depozitați curmalele într-un loc întunecat și uscat, într-un recipient cu un capac cu vid. Asigurați-vă că spălați fructele înainte de a le folosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`