Prima pagină » Sanatate » Distrugerea bacteriei E-coli. Când este necesar să apelezi la un medic după ajutor?

Distrugerea bacteriei E-coli. Când este necesar să apelezi la un medic după ajutor?

15 feb. 2023, 11:57,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe persoane doresc să afle care sunt metodele pentru distrugerea bacteriei E-coli. Prezența unor varietăți inofensive de E. coli este normală în microflora intestinală umană. Astfel de bacterii sunt sănătoase, deoarece împiedică formarea altor bacterii patogene în intestin. Cu toate acestea, atunci când tractul digestiv este deranjat, norma inofensivă de E. coli poate crește și atunci este necesar un consult medical.

Din nefericire, E. coli este contagioasă și, prin urmare, și mai periculoasă. E. coli se transmite de la o persoană la alta prin contact aerian și sexual. Pe lângă contactul direct cu o persoană infectată, infecția poate fi transmisă și prin consumul de alimente de proastă calitate sau prin consumul de apă contaminată.

Distrugerea bacteriei E-coli. Cum se transmite aceasta?

E. coli este un bacil care trăiește în intestinul uman și are mai multe varietăți. Cele mai multe dintre ele sunt microorganisme inofensive, dar există altele care provoacă probleme grave de sănătate. E. coli este cauzată de o igienă și o curățenie precare, astfel încât utilizarea detergenților clorurați, cum ar fi Domestos, este esențială. Doar detergenții pot contribui la distrugerea bacteriei de pe suprafețe.

Există mai multe moduri în care E. coli poate fi transmis. E. coli poate fi detectat prin efectuarea diferitelor teste, dacă nu există simptome evidente de infecție, cum ar fi vărsături, diaree și febră. Mulți oameni își pun întrebarea „E. coli în urină – cum se transmite?”, iar răspunsul este evident, pe cale sexuală. Trebuie respectată igiena personală și metodele de contracepție în timpul actului sexual pentru a evita contractarea infecției.

E. coli pătrunde în intestinul uman pe cale orală, în urma contaminării fructelor și legumelor, a cărnii crude sau a peștelui. Este important să tratați termic carnea sau peștele înainte de a-l consuma și să nu uitați să spălați bine fructele și legumele.

În ce situații apare riscul de îmbolnăvire? Ce spun medicii?

De asemenea, răspunsul la întrebarea cum se transmite E. coli este să bei apă contaminată sau nefiartă. E. coli poate pătrunde în intestine prin intermediul apei brute contaminate. Cum pot distruge E. coli din apă sau lapte? Fierberea va ucide agentul patogen.

E. coli poate pătrunde în gură prin intermediul mâinilor murdare și a unei gospodării necorespunzătoare. Folosiți Domestos pentru a vă curăța casa. Acest produs de curățare vă va economisi timp și vă va proteja sănătatea. Dar înainte de a utiliza orice produs nou, asigurați-vă că îl testați și citiți cu atenție instrucțiunile. Aceste orientări simple vă vor ajuta să evitați E. coli și vă vor face să vă simțiți mai în siguranță.

În cazul în care infectarea cu bacterie s-a produs trebuie să apelați la un medic pentru tratament. Tratamentul infecției intestinale acute este prescris de un medic după examinarea și revizuirea istoricului medical. Astfel, este indicat să urmați o terapie dietetică, terapie de detoxifiere, terapie de rehidratare, tratament cu antibiotice și probiotice.

Din moment ce cunoști ce pastile și substanțe contribuie la distrugerea bacteriei E-coli trebuie să știi și care este rezistența bacteriei. E. coli la temperatura camerei și la umiditate normală trăiește timp de câteva ore până la o zi. Această bacterie poate fi găsită în carnea tocată și poate provoca intoxicații alimentare. Calicivirusul, care provoacă gripa intestinală, trăiește zile sau chiar săptămâni. HIV, pe de altă parte, moare aproape instantaneu în aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *