Prima pagină » Culinar » Cea mai aromată prăjitură cu fistic. Rețetă rapidă cu glazură de unt

Cea mai aromată prăjitură cu fistic. Rețetă rapidă cu glazură de unt

05 feb. 2024, 12:03,
BZI.ro, în Culinar

Prăjitura cu fistic este un desert extrem de suculent preparată din budincă de fistic și mix pentru pandișpan. Culoarea sa verde deschis o face o alegere excelentă pentru mesele festive sau evenimentele mai deosebite.

Rețetă rapidă de prăjitură cu fistic

Este o rețetă de prăjitură ușoară, pufoasă și foarte suculentă, care are la bază o cutie de mix pentru pandișpan și un plic de budincă de fistic. După ce prăjitura este acoperită cu o glazură delicioasă de unt, obții un desert delicios și aromat, perfect pentru ocazii speciale.

Budinca ajută în 3 moduri. Primul este că adaugă umiditate prăjiturii. Al doilea este că ajuta la structura prăjiturii ajutând-o să-și susțină blatul extrem de pufos. Și budinca va contribui, de asemenea, la aroma intensă de fistic a prăjiturii.

Iată ingredientele pentru această prăjitură aromată cu fistic. Țineți cont că o cană are 240 de grame. Veți avea nevoie de 1 cutie de mix pentru pandișpan de 430 grame, 1 cutie budincă instant de fistic (aproximativ 97 grame), 3/4 cană smântână acră, 3/4 cană ulei vegetal, 3 ouă mari, 2-3 picături colorant alimentar verde (opțional) și 1/4 cană fistic, mărunțit fin (opțional).

Pentru glazura de unt aveți nevoie de 1 cană unt nesărat, la temperatura camerei, 2.5 căni zahăr pudră, 2 lingurițe extract de vanilie, 1-2 picături colorant alimentar verde (opțional) și 1-2 linguri smântână grasă.

Pașii de preparare

Dacă ești gata să prepari prăjitura și să o mănânci, urmează acești pasi simpli.

Pasul 1. Amestecă aluatul. Înainte de a începe cu aluatul, încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
În timp ce se încălzește, combină mixul pentru prăjitură, budinca instant de fistic, smântâna acră și uleiul vegetal într-un bol mare și amestecă până când ingredientele se încorporează. Apoi, adaugă ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare ou până când este încorporat în aluat. În final, adaugă colorantul alimentar, dacă folosești, și amestecă bine. Poți adăuga câte picături de colorant dorești, dar o nuanță palidă sau de verde deschis este cea mai potrivită pentru prăjitura cu fistic.

Pasul 2. Pregătește și coace. Când aluatul este pregătit, pregătește o tavă de copt metalică de aproximativ 23 x 33 cm, stropind-o ușor cu ulei. Așează o bucată de hârtie de copt pe fundul tăvii pentru a ajuta la scoaterea prăjiturii după coacere. Apoi, toarnă aluatul în tavă și coace timp de 25 până la 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. În final, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească complet.

Pasul 3. Prepară glazura. În timp ce prăjitura se răcește, poți face glazura adăugând untul și zahărul pudră în bolul unui mixer, amestecându-le până obții o cremă densă dar pufoasă. Începe la o viteză redusă pentru a împiedică zahărul să zboare peste tot. Poți trece la o viteză mai mare după ce zahărul este încorporat în unt. După aceea, adaugă vanilia și continua să amesteci. Dacă vrei să colorezi glazura, adaugă acum 1 până la 2 picături de colorant alimentar verde pentru un aspect verde pal. Dacă glazura este prea ferma, poți adăugă smântâna grasă, câte 1 linguriță, până atinge consistența dorită.

Odată ce prăjitura cu fistic este complet răcită, poți folosi un cuțit sau o spatulă pentru a întinde glazura deasupra. Dacă vrei să fii mai creativ, poți aplica glazura cu un pos pentru decorat și să presari deasupra fistic mărunțit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *