Culinar

Cea mai bună prăjitură cu biscuiți. Trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert irezistibil

Publicat: 04 nov. 2022
Cea mai bună prăjitură cu biscuiți. Trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert irezistibil
Prăjitura cu biscuiți este aromată, gustoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună prăjitură cu biscuiți. Aceasta este gustoasă, ușor de făcut și ideală la mesele festive alături de alte delicii aromate și rafinate. Pentru a obține o prăjitură pe placul tuturor celor dragi și a readuce la masă savoarea bucatelor din vremea copilăriei, trebuie să ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert irezistibil.

Cea mai bună prăjitură cu biscuiți

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pentru a-i cuceri pe cei de la masă doamnele pregătesc cea mai bună prăjitură cu biscuiți. Aceasta este rafinată, gustoasă și are un aspect deosebit. Mai mult, prăjitura cu biscuiți este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține la final un adevărat deliciu.

Prăjitura cu biscuiți va aminti de vremea copilăriei și de bucatele savuroase făcute după rețeta bunicii. Acest desert poate fi pregătit la ceas aniversar, dar este ideal și în momentele în care vrem să ne încântăm papilele gustative cu o prăjitură gustoasă și aromată.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem pregăti și o prăjitură cu mere caramelizate. Aceasta este savuroasă și ușor de făcut. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert rafinat și spectaculos, putem opta pentru o prăjitură cu nucă și cafea.

Prăjitura cu biscuiți este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține un desert savuros

Pentru delicioasa prăjtură cu biscuiți vom avea nevoie de 2 kg de biscuiți simpli, 500 g de fructe de pădure congelate, 150 g de zahăr, 500 g de frișcă, 200 g de zahăr pudră, 3 pliculețe de ness și 3 linguri de apă.

Mai întâi se pregătește o cremă din fructele de pădure congelate. Într-o cratiță se pun fructele de pădure la foc mic împreună cu 150 g de zahăr și o cană  cu apă. Se lasă la fiert până când zahărul se topește complet și fructele capătă o textură moale. Se ia cratița de pe foc și se lasă compoziția la răcit apoi se dă prin sită pentru a îndepărta semințele fructelor de pădure.

Piureul rezultat se pune din nou la fiert până când capătă o textură cremoasă. Când este gata se ia de pe foc și se lasă la răcit. Între timp se mixează frișca foarte bine până capătă volum și se adaugă după aceea zahărul. Se amestecă din nou până când zahărul se topește și se omogenizează cu frișca.

Cafeaua solubilă se dizolvă în apă și se adaugă în cantitatea de frișcă bătută. Se pune frișca la frigider timp de 30 de minute. După aceea se începe asamblarea delicioasei prăjituri cu biscuiți. Într-o tavă întinsă se așază un strat de biscuiți și se toarnă un sfert din cantitatea de frișcă apoi se întinde în strat uniform. Din loc în loc se pune câte o lingură din compoziția de fructe de pădure.

După aceea se așază al doilea strat de biscuiți și se pune încă un strat de frișcă apoi crema din fructe de pădure. La final se pune al treilea strat de biscuiți și se mai adaugă un strat de frișcă apoi se decorează cu fructe de pădure sau cu fulgi de ciocolată, după preferințe. Se pune prăjitura cu biscuiți la frigider timp de câteva ore, apoi se porționează pentru a fi servită.

Cu siguranță vom obține la final o prăjitură delicioasă și cu un aspect deosebit. Acest desert este ideal la mesele festive alături de alte delicii savuroase.

Prăjitura cu biscuiți este aromată, gustoasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.
Adauga un comentariu