Culinar

Cea mai bună prăjitură cu lapte. Rețeta cu care vei obține un desert de casă irezistibil

Publicat: 31 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună prăjitură cu lapte. Rețeta cu care vei obține un desert de casă irezistibil
Prăjitura cu lapte este delicioasă, rafinată și pufoasă, fiind ideală de servit la mesele festive.

Multe gospodine pricepute în bucătărie sunt dornice să afle cum pot pregăti cea mai bună prăjitură cu lapte. Aceasta este pufoasă, gustoasă și are o textură aparte. Prăjitura cu lapte este adorată de copii, dar și de cei mari, fiind o adevărată încântare pentru papilele gustative. Iată rețeta cu care vei obține un desert de casă irezistibil.

Cea mai bună prăjitură cu lapte

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert de casă gustos, pufos și incredibil de aromat, ideală este o prăjitură cu lapte. Aceasta se face rapid și merge perfect dimineața alături de o cafea aromată sau de o cană cu ceai cald. La fel de bine prăjitura se poate pregăti pentru o masă festivă sau pentru una în familie, dar și pentru o zi în care vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Prăjitura cu lapte se face rapid, cu doar câteva imgrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pe lângă acest desert aromat, putem pregăti și un pandișpan pufos cu lapte și ouă. Pandișpanul le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

La fel de gustos este și un chec cu brânză de vaci. Acesta este nelipsit de la mesele de sărbătoare în familie. Rețetele de chec sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Checul poate fi făcut simplu, cu lapte, cu nucă măcinată, cu fructe uscate sau cu diverse creme rafinate și aromate.

Prăjitura cu lapte este delicioasă și pufoasă, se face rapid și cu siguranță va fi apreciată de toți cei de la masă. Rețeta este versatilă și poate fi adaptată după preferințele fiecăruia. Prăjitura făcută cu lapte poate fi glasată în sos de ciocolată pentru un plus de savoare și un aspect deosebit.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Dacă vrem să pregătim o prăjitură delicioasă cu lapte vom avea nevoie de 170 g de făină, 160 g de zahăr, 3 ouă, 60 g de unt, 120 ml de lapte cald și 16 g de praf de copt.

Într-un castron mare se bat spumă ouăle împreună cu zahărul până când se obține o compoziție cremoasă și spumoasă. În compoziția obținută se toarnă treptat făina apoi praful de copt și se amestecă ușor.

Se pune laptele la încălzit împreună cu untul. Când untul s-a topit, iar laptele dă în clocot, se ia de pe foc și se toarnă peste compoziția obținută anterior. După aceea se pregătește o tavă de copt. Se unge cu unt și făină apoi se toarnă compoziția de prăjitură în tavă. Se coace prăjitura timp de 40 de minute apoi se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Pentru a avea un aspect deosebit, putem orna prăjitura cu zahăr vanilat, cu fulgi de ciocolată, cu pudră de cacao, cu frișcă sau cu fructe proaspete.

Prăjitura cu lapte este delicioasă, rafinată și pufoasă, fiind ideală de servit la mesele festive alături de alte deserturi savuroase. Acest desert gustos și aromat este pe placul multora dintre noi. Prăjitura cu lapte este perfectă de servit și dimineața, alături de o cafea savuroasă și parfumată.

Adauga un comentariu