Culinar

Secretul unui pandișpan pufos: Rețeta pe care puțini o cunosc

Publicat: 23 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Secretul unui pandișpan pufos Rețeta pe care puțini o cunosc
Din el se pregătesc diverse deserturi, folosind și sirop. Trebuie să știi că pandispan are nevoie de puțină mai multă făină pentru a fi pufos

Multe gospodine se întreabă care este secretul unui pandișpan pufos. Pandișpanul este un tort biscuit sârb. Se deosebește de biscuitul obișnuit datorită texturii mai dense, deoarece conține mai multă făină. În general, tehnologia de gătit este aceeași.

Biscuitul dens este foarte popular în țările balcanice. Acest produs de patiserie se servește foarte des acolo la micul dejun sau ca gustarea de după-amiază. Din el se pregătesc diverse deserturi, folosind și sirop. Trebuie să știi că pandișpan are nevoie de puțină mai multă făină pentru a fi pufos. Gustul acestui desert este asemănător cu cel al tortului din biscuiți.

un pandispan pufos pe un suport
Acest produs de patiserie se serveste foarte des acolo la micul dejun sau ca gustarea de după-amiază

De ce ai nevoie pentru a pregăti un pandișpan delicios

Gospodinele pentru a pregăti deliciul folosesc ouă de pui în cantitate de 3 bucăți. Sunt femei care folosesc și ouăle de prepeliță pentru pregătirea desertului. Cu siguranță, nici un desert nu poate fi pregătit fără zahăr. Astfel, pentru un pandișpan pufos vei avea nevoie de 100 de gr de făină de grâu și zahăr. Cel mai bine este să folosești acea făină din care coci, de obicei, pâinea. De asemenea, vei avea nevoie de 150 de gr de sare și de 2 pliculețe de praf de ulei vegetal. Unele gospodine adaugă și o linguriță de ulei de cocos.

un pandispan taiat pe o farfurie
Pentru a pregăti desertul trebuie să spargi ouăle în bol cu ajutorul unui mixer sau al robotului de bucătărie

Pentru a pregăti desertul trebuie să spargi ouăle în bol cu ajutorul unui mixer sau al robotului de bucătărie. Ulterior, se toarnă zahărul și sarea. Se bate la cea mai mare viteza a tehnicii timp de aproximativ 3-5 minute până își triplează volumul și masa se albește.

persoana care masoara cu un metru un pandispan
Cel mai bine este să folosești acea făină din care coci, de obicei, pâinea. De asemenea, vei avea nevoie de 150 de gr de sare și de 2 praf de ulei vegetal

După care se adaugă făina de grâu cernută. În această etapă se poate adăuga și zahăr vanilat pentru a adăuga aroma biscuiților. Folosind o spatulă sau un tel de silicon, amestecă ușor făina după care preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Înainte de a pune desertul la copt trebuie să ungi forma cu ulei vegetal și să pui în ea aluatul de biscuiți. Amintește-ți că, cu cât forma este mai largă, cu atât biscuitul se va coace mai repede. Dă tava la cuptor pentru 25-30 de minute. Aceasta trebuie ținută în cuptor până se rumenește. Trebuie să știi că tortul este o opțiune bună pentru cadou atunci când vrei să pregătești un desert singură.

Secretul unui pandișpan pufos: Cum să obții un deliciu adevărat

După coacere este bine să scoți biscuitul finit din cuptor și să pui forma pe o parte, astfel încât produsul de patiserie să nu se așeze la răcire. În asta constă secretul pandișpanului pufos. Pe lângă făina pe care o folosești atunci când îl pregătești, contează să întorci forma în care s-a copt tortul pentru ca aceasta să rămână umflat.

un pandispan taiat pe o farfurie
După coacere este bine să scoți biscuitul finit din cuptor și să pui forma pe o parte

Pune tava la răcit pentru aproximativ 30 de minute și ulterior scoate pandișpanul din formă. Ulterior taie produsul de patiserie în cercuri sau bucăți. Desertul se servește cu băuturi calde, precum ceaiul, cafeaua și altele. Acest desert poate fi și decorat atunci când îl pregătești pentru masa de sărbătoare.

Acum că știi care este secretul unui pandișpan pufos trebuie să cunoști cum poți îmbunătăți gustul acestuia. Atunci când vrei să pregătești acest desert este bine să te gândești și la o variantă a desertului cu cremă. Desertul devine extrem de delicios atunci când este însoțit de o cremă din gălbenușuri pe abur. Cu toate că majoritatea gospodinelor ezită să pregătească deliciul cu cremă, preferând mai mult varianta clasică a desertului.

mai multe felii de pandispan pe o masa
Gospodinele pentru a pregăti deliciul folosesc ouă de pui în cantitate de 3 bucăți
Adauga un comentariu