Culinar

Cea mai bună prăjitură cu mac. Cheesecake de post cu lămâie și căpșuni

Publicat: 14 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună prăjitură cu mac. Cheesecake de post cu lămâie și căpșuni
Cu o crustă ușor dulce și o aromă proaspătă de lămâie, fiecare mușcătură va fi o experiență culinară de neuitat

Vă prezentăm rețeta pentru cea mai bună prăjitură cu mac, ce oferă o explozie de arome și texturi surprinzătoare. Această prăjitură este o combinație perfectă între cremozitatea unui cheesecake tradițional și textura crocantă a semințelor de mac. Cu o crustă ușor dulce și o aromă proaspătă de lămâie, fiecare mușcătură va fi o experiență culinară de neuitat. Urmează aceste instrucțiuni simple pentru a pregăti o prăjitură de post cu care îți vei impresiona garantat invitații de la masă!

Cea mai bună prăjitură cu mac

Pentru crustă vei avea nevoie de 2 căni de fulgi de ovăz, 1/2 cană de cocos răzuit, 1 banană mare coaptă și 1/3 cană sirop de agave. Stratul de semințe de mac se prepara din 1 cană de semințe de mac măcinate, 2/3 cană lapte vegetal (160 ml), 2-3 linguri de zahăr brun și 1/2 lingură de amidon de porumb. Pentru stratul de cheesecake aveți nevoie de 2 pachete de tofu moale (700 g), 2/3 cană de nuci de caju înmuiate, 1/3 cană cremă vegetală din nucă de cocos, 1/3 cană sirop de agave, 3 linguri de suc de lămâie plus coaja de la o lămâie, 1/3 cană amidon de porumb și 1 linguriță extract de vanilie.

Înmoaie nucile caju peste noapte. Dacă ai uitat să le înmoi, adaugă-le într-o cratiță mică și fierbe-le timp de aproximativ 10 minute. Pentru a face crusta, procesează fulgii de cocos și ovăzul într-un blender. Transferă toate ingredientele crustei într-un procesor de alimente și amestecă până când aluatul este sfărâmicios și lipicios. Ar trebui să aibă textura aluatului de turtă dulce. Presează crusta uniform în partea de jos a unei tăvi de copt și pune-o în frigider sau congelator.

Este delicios servit cu sos de căpșuni sau fructe de pădure

Pentru a face stratul de semințe de mac, mărunțește semințele de mac într-un mojar electric de mirodenii/cafea. Acum adaugă toate ingredientele într-o cratiță și adu amestecul în punctul de fierbere. Odată ce s-a îngroșat, poți opri focul și poți lăsa cratița deoparte. Lasă să se răcească câteva minute și apoi toarnă amestecul peste crustă. Pune înapoi în frigider sau congelator.

Pentru a face stratul de cheesecake, amestecă toate ingredientele într-un blender la viteză mare (sau într-un procesor de alimente) până când amestecul devine cremos și neted. Toarnă crema de cheesecake peste stratul de semințe de mac. Coace-o în cuptor timp de aproximativ 60 de minute la 175 de grade Celsius. Odată scoasă din cuptor, nu o atinge, mijlocul prăjiturii poate părea crud, dar este ceva normal.

O putem servi cu un sos coulis de căpșuni sau orice alte fructe de pădure sunt în sezon. Iată o rețetă de coulis de căpșuni simplu. Taie în sferturi aproximativ 200 g căpșuni, adaugă-le într-o cratiță cu 50 g zahăr pudră și sucul de la o jumătate de lămâie. Fierbe timp de aproximativ 10 minute și apoi mixează pentru o consistență mai fină. Poți înlocui căpșunile cu orice fruct de pădure sezonier. Savurează fiecare mușcătură din cea mai bună prăjitura cu mac și bucură-te de complimentele prietenilor și familiei. Indiferent dacă îl servești cu un coulis de căpșuni proaspăt sau cu fructe de pădure de sezon, acest cheesecake va deveni cu siguranță unul dintre deserturile tale preferate.

Adauga un comentariu