Prima pagină » Culinar » Cea mai delicioasă rețetă de supă cremă de leurdă. Un deliciu sănătos, gata în doar un sfert de oră

Cea mai delicioasă rețetă de supă cremă de leurdă. Un deliciu sănătos, gata în doar un sfert de oră

06 iun. 2024, 14:58,
BZI.ro, în Culinar

Această delicioasă supă cremă de leurdă poate fi servită la orice masă și la orice ocazie. Se face destul de rapid, cu ingrediente alese cu grijă și cu, desigur, un strop de imaginație.

Odată cu venirea căldurii și înverzirea naturii, este momentul să ne folosim de una dintre cele mai delicioase plante sălbatice, aroma ei unică putând să fie savurată și într-un bol sub forma delicioasă a supei cremă de leurdă.

Ce ingrediente ai nevoie pentru supa cremă de leurdă

Supa cremă de leurdă este o rețetă simplă, dar plină de savoare, perfectă pentru a aduce un strop de primăvară în bucătărie. Este o supă ușoară, ideală pentru zilele senine și calde, dar și pentru serile răcoroase, când aroma sa caldă ne învăluie și ne oferă o senzație de confort.

La această rețetă există câteva ingrediente de bază care trebuie folosite, însă putem să ne jucăm foarte mult cu aromele. Unii o preferă simplă, cu doar leurdă, cartofi și lapte, în timp ce alții adaugă un strop de smântână pentru o textură mai catifelată. Unii bucătari încorporează crutoane crocante sau semințe prăjite pentru un plus de textură și savoare.

Pentru început, însă, avem nevoie de: 2-3 căței mari de usturoi, 3 cartofi medii, o legătură mare de leurdă (în jur de 100-150 de grame), un litru de supă de legume sau apă, 100 ml de lapte integral (este de preferat cel cu 3,5% grăsime), 2 linguri de unt, și desigur sare și piper negru după gust.

Mod de preparare

Pentru a obține cea mai delicioasă supă cremă de leurdă, trebuie să fim foarte atenți la modul de preparare. De aceea, este important ca mai întâi de toate să spălăm leurda și cartofii și să ne asigurăm că sunt bine curățați. Apoi tocăm cât de mărunt putem usturoiul, în bucățele mici, astfel încât aroma să se elibereze uniform.

După aceasta, într-o oală, topim untul la foc mediu. Adăugăm usturoiul și îl sotăm timp de 30 de secunde, până devine auriu – vrei să-l aurii, nu să-l arzi. Adăugăm apoi cartofii și leurda spălată și tocată. Amestecăm cât de bine putem, asigurându-ne că toate aromele sunt bine omogenizate. Turnăm supa de legume sau apa peste legume. Aducem la fierbere, apoi reducem focul și lăsăm să fiarbă timp de 20-25 de minute, până când cartofii sunt fragezi. Oprim focul și pasăm supa cu un blender manual sau vertical până obținem o consistență cremoasă. Vrei o supă fină și mătăsoasă. Se adaugă apoi laptele (acest pas este opțional, în special dacă aveți intoleranță la lactoză) și condimentăm din belșug cu sare și piper. Pentru un plus de savoare, poți adăuga o lingură de smântână pentru gătit, înainte de a servi.

Câteva sfaturi: pentru o aromă și mai puternică, poți adăuga o frunză de dafin în timpul fierberii. Dacă preferi o supă mai sățioasă, poți adăuga 1-2 linguri de orez sau crupe de grâu în timpul fierberii cu legumele.

Această delicioasă supă cremă de leurdă poate fi servită la orice masă și la orice ocazie. Se face destul de rapid, cu ingrediente alese cu grijă și cu, desigur, un strop de imaginație.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *