Titlurile zilei

Cea mai frumoasă zi din viața unui părinte! Fiul unui preot din Iași i-a făcut o bucurie de nedescris mamei sale, diagnosticată cu o boală grea! Băiatul a obținut media 10 la Evaluarea Națională! (Exclusiv)

Publicat: 30 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai frumoasă zi din viața unui părinte Fiul unui preot din Iași i-a făcut o bucurie de nedescris mamei sale diagnosticată cu o boală grea Băiatul a obținut media 10 la Evaluarea Națională Exclusiv
Matei Dinu a obținut media 10 la Evaluarea Națională

Unul dintre elevii de 10 ai Iașului i-a făcut o bucurie uriașă mamei sale. Femeia a fost diagnosticată cu o boală grea, iar, ieri, a aflat că fiul ei a obținut media 10 la Evaluarea Națională. Matei este fiu de preot și a fost elev la Colegiul Național Iași. Își dorește să-și continue studiile în cadrul aceluiași colegiu

El preot, ea profesoară: au adus pe lume un copil care, ieri, avea să le facă una dintre cele mai frumoase bucurii ale vieții. Matei Dinu se numește unul dintre puștii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Povestea familiei Dinu nu este deloc una fericită sau, mai bine spus, nu mai este una atât de fericită. În urmă cu câteva luni, mama lui Matei avea să primească o veste cumplită. A fost diagnosticată cu leucemie, o boală cruntă ce îi mănâncă până și ultimele puteri. Ieri, însă, Claudia Dinu, mama lui Matei, a primit vestea care a făcut-o să se simtă mai bine, să simtă că este o mamă-model.

Fiul ei a obținut media 10 și este printre puținii elevi ai Iașului care au atins o asemenea performanță. Matei este un copil-model, un copil care a învățat mult și a obținut rezultatele dorite. Tatăl său, preotul Adrian Dinu, a vorbit cu vocea tremurândă despre fiul său și despre bucuria pe care acesta a făcut-o întregii familii.

O bucurie, într-un moment delicat

Matei Dinu le-a făcut o bucurie enormă părinților, mai ales acum, când aceștia trec printr-o perioadă extrem de dificilă.

„Suntem niște părinți fericiți, ce putem spune?! Matei ne-a făcut o mare bucurie! Și soția mea se simte mai bine, parcă, după ce a auzit că Matei este un copil de 10!”, a spus preotul Adrian Dinu.

Matei Dinu a afirmat că nu i-a fost ușor să obțină această medie.

„Nu a fost extrem de greu, dar nici ușor. Am învățat cât am putut. Pe viitor vreau să rămân tot aici la colegiu. M-am gândit să intru la specializarea Matematică-Informatică. Părinții mei au fost primii care au aflat notele. Mama a fost cea mai fericită!”, a spus Matei Dinu.

Despre starea mamei lui nu se pot spune prea multe. Femeia, care este cadru didactic la UMF Iași, are nevoie de tratament pentru a scăpa cu viață din lupta cu boala.

„Este acasă, mai bine, dar cu imunitate aproape zero, stă numai în pat! Are dureri de oase, de bazin, dar încet, încet se ridică. Chiar a mers prin casă! Învățam să trăim cu puțin, dar cu bucurie. Orice fapt sau lucru mic îl apreciem și mai mult acum. Suntem tare mândri de copilul nostru, care ne-a făcut o bucurie nemărginită! Mama lui a început, parcă, să-și revină după o asemenea veste extraordinară”, a declarat preotul Adrian Dinu, soțul profesoarei ieșene.

Tratamentul care o poate salva pe femeia din Iași

Amintim că Elena Claudia Dinu, în vârstă de 45 de ani, este conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa”, din Iași, și are urgentă nevoie de celule stem.
De aproape 7 luni, aceasta suferă de leucemie, iar Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO) i-a devenit a două casă. Studenții de la UMF îi simt lipsa. Soțul profesoarei, Adrian Dinu, este preot la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, din cartierul Galata. Cei doi au împreună un singur băiat, cel care le-a făcut ieri bucuria de a avea media 10 la Evaluarea Națională. Apropiații familiei, dar și necunoscuți au făcut analize pentru a verifica dacă sunt compatibili cu femeia, însă rezultatele au fost negative. În prezent, femeia se află acasă. Ieșeanca are nevoie în continuare de sprijin.

Adauga un comentariu