Eveniment-Social

Cea mai importantă conferință despre fizica și chimia alimentelor din Europa, la USAMV Iași

Publicat: 03 nov. 2020
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară
Conferință internațională on-line despre fizică și chimia alimentelor la USAMV Iași

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași va organiza cea mai importantă conferință despre fizica și chimia alimentelor din Europa. Este vorba despre cea de a XIV-a ediție a „The International Conference of FoodPhysicists – ICFP 2020”, care este programată a avea loc între 5 și 6 noiembrie 2020. Evenimentul este găzduit și organizat pentru a doua oară în România de către o instituție de învățământ superior și s-au înscris peste 160 de participanți din 15 țări

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași este organizatoarea celei mai importante conferințe despre fizica și chimia alimentelor (https://www.bzi.ro/8-alimente-otrava-pe-care-le-mancam-frecvent-426182) din Europa. Este vorba despre cea de a XIV-a ediție intitulată „The International Conference of FoodPhysicists – ICFP 2020”, care este programată a avea loc între 5 și 6 noiembrie 2020, via Zoom. Evenimentul este găzduit și organizat pentru a doua oară în România de către o instituție de învățământ superior.

S-au înscris peste 160 de participanți din 15 țări precum: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Irak, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Republica Moldova, Rusia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii și Ungaria

La importanta conferință s-au înscris peste 160 de participanți din 15 țări precum: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Irak, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Republica Moldova, Rusia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii (SUA) și Ungaria.

„Organizată sub patronajul Ministerului Educației și Cercetării, Academia Română de Științe Agricole și Societatea Internațională pentru Fizica Alimentelor, conferința își propune să promoveze cele mai noi rezultate de cercetare, dezvoltare și inovare care au fost obținute în domeniul fizicii, chimiei și tehnologiilor agroalimentare. De asemenea, ICFP își propune să încurajeze crearea unor poli de cercetare de excelență în domeniu, aceasta fiind una dintre ocaziile prin care, împreună cu noi, cercetătorii din diferite zone ale lumii pot identifica soluții care ar putea contribui la dezvoltarea tehnologiilor ce au implicații directe asupra producerii alimentelor”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector la USAMV din Iași.

Lucrările selectate de către Comitetul Științific al ICFP 2020 vor fi publicate într-un număr special al Jurnalului „Agriculture”

Lucrările selectate de către Comitetul Științific al ICFP 2020 vor fi publicate într-un număr special al Jurnalului „Agriculture”, publicație indexată ISI Q2, fapt de asemenea foarte important pentru evenimentul organizat de către USAMV Iași. Mai trebuie precizat că această conferința este organizată și găzduită o dată la doi ani de către membrii Societății Internaționale pentru Fizica Alimentelor, ediția din acest an fiind prima ce va avea loc on-line, din cauza situației pandemice impuse de virusul SARS-COV2. Așadar, unitatea de învățământ superior agronomică ieșeană este implicată direct în promovarea și dezvoltarea unui domeniu vital pentru lumea contemporană: hrana și alimentele.

Adauga un comentariu